Backtalangen klar för Hockeyettanlaget

Trots att julen redan är förbi (eller är långt fram i tiden, lite beroende på hur man ser på saken) så är många av klubbarna i Hockeyettan fortfarande sugna på att ge sina supportrar diverse julklappar. Se att i raden är Huddinge, då det under gårdagen kom en nyhet att man lånar in backtalangen Nathan Staios från OHL-laget Hamilton Bulldogs. 
 
-  Jag har ju tränat ett tag i Mora och jag har fått mycket hjälp av tränarna att utvecklas. Mitt mål var att spela för Mora, men nu blev det inte så, säger backen till Dalarnas Tidningar. 
 
 
Staios hade förmodligen tänkt spendera säsongen i OHL men det är som bekant en del problem där borta och istället packade den unge backen resväskan för att testa lyckan uppe i Mora. Där har de senaste veckorna spenderats men om jag förstår saken rätt så har han inte spelat några matcher. 
 
På pappret är det här en intressant och spännande värvning, 19-åringen ses som en talangfull kille som på sikt kan bli väldigt bra. Vi ska dock vara medvetna om att flera spelare med liknande bakgrund har kommit till Hockeyettan tidigare under säsongen och det har inte blivit succé för alla - långtifrån. 
 
Att en junior från Nordamerika kommer till serien är därför ingen överraskning men att han kommer till just Huddinge får ses som en skräll, klubben brukar gilla att satsa på svenska spelare och har faktiskt inte haft någon kanadensare i laget sedan säsongen 97/98, då Tony Skopac spenderade två vintrar i Björkängshallen. 
 
FAKTA: Nathan Staios 
Ålder: 19 år
Position: back
Nationalitet: Kanadensare
Statistik den här säsongen: 0 matcher, 0 poäng 
Meriter: 6 juniorlandskamper, 82 poäng på 178 matcher i juniorligan OHL 
 
 
Vi rundar med att tacka vår samarbetspartner Coolbet som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!