Forwarden om succéstarten på Allettan - "Gäller att fortsätta vara ödmjuka"

Vi inleder veckan med att ta ett litet snack med forwarden Robin Wengdahl, vars Nybro toppar Allettan södra. 
 
Först och främst: grattis till gårdagens seger, hur skulle du summera mötet med Vimmerby? 
- Tycker vi kontrollerar matchen bra även om Vimmerby kommer upp med några långa anfall ibland, så har vi kontroll egentligen hela matchen och får målen i rätt lägen. 
 
Tittar man på tabellen så verkar ni vara i väldigt bra form, hur är känslan i laget?
- Vi har en mycket bra känsla i laget och det ska vi utnyttja, vi har en stark tro att vi kan slå alla lag och har moral att vara snäppet starkare i avgörande lägen. Men allt kan vända fort så gäller att fortsätta vara ödmjuka. 
 
Det verkar även gå väldigt bra för dig den här säsongen, rent poängmässigt kan det bli din bästa hittills. Är du nöjd med din egen insats hittills?
- Ja, det har rullat på bra på slutet. Men det är många med mig som går mot en stark säsong rent personligt. Men egentligen samma svar som på förra frågan. Gäller att fortsätta vara ödmjuk och nöjd får man aldrig vara. 
 
 Med sina 19 poäng har Wengdahl redan tangerat sitt personliga rekord, från förra säsongen och 17/18. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Du börjar bli något av en trotjänare i Nybro men har rivalen Kalmar som moderklubb, hur ser dina lagkamrater på det?
- Mina lagkamrater kommenterar det faktiskt aldrig utan de ser mig nog mer som en viking. Det är mer i media det nämns. Det är inget jag funderar över. Jag har hjärtat i Nybro och det tror jag alla egentligen vet. 
 
Under grundserien drabbades ni hårt av Corona, hur var det för er under den perioden?
- Ja, vi hade otur att hamna efter en hel del i spelschemat, men vi hanterade det på bästa sätt tycker jag. Vi fick en bra start när vi började spela igen efter jul och då kan det vara bra med täta matcher, när man har bra flow. 
 
Finns det någon match i Allettan som du tycker ni har genomfört på ett extra bra sätt?
- Alla matcher har egentligen varit mycket olika som varit bra. Men skulle väl säga Dalen-matchen är vår mest stabila match såhär långt. Vi var bra över 60 minuter. 
 
Många ser Robin Johansson som en av Hocleyettans bästa målvakter - vad tycker du är hans främsta styrka?
- Jag skulle säga att han är Hockeyettans bästa målvakt! Såklart att de är en trygghet att spela med honom där bak. Han har egentligen inga direkta svagheter. Jag är förvånad men såklart glad att han spelar i Hockeyettan och inte högre. 
 
Den senaste tiden har ett helt gäng finska spelare anlänt till laget, hur tycker du att dem har kommit in i gruppen?
- Ja, vi har fått en riktig finne-maffia. Det är härliga grabbar som anpassat sig bra och snabbt till hur vi har det i Nybro. Bara ett stort plus att de är här. 
 
Allettan ser ut att kunna bli ett riktigt getingbo, finns det något lag som du ser som en extra stor utmanare till att peta ner er från förstaplatsen?
- Vi visste innan att det kommer bli tajt in i det sista, precis som förra året. Hade vi vunnit sista omgången mot Mariestad hade vi kommer etta, vi förlorade och blev femmaa. Så alla lag kan utmana, det handlar bara om vilka som får ihop det bäst när det gäller. Svårt att välja ut något lag. 
 
 
FAKTA: Robin Wengdahl
Ålder: 27 år
Längd/Vikt: 178cm/83kg
Position: forward
Moderklubb: Kalmar HC
Statistik den här säsongen: 28 matcher, 19 poäng (5+14), 12 utvisningsminuter
 
 
 
Ni har väl inte glömt att ni kan stötta bloggen via Patreon? Mer information finns HÄR 
 
Vi rundar med att tacka vår samarbetspartner Coolbet som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!