Hockeyallsvenskan: Gott och blandat från gårdagen

Det bjöds på flera anmärkningsvärda resultat under fredagskvällen. 
 
Hockeyallsvenskan rullar vidare och igår fanns det en hel del intressanta matcher att hålla koll på, inte minst prestigemötet uppe i norr där Modo bjöd in Björklöven till kamp. Inför säsongen var gästerna från Umeå stor förhandsfavorit och man har stundtals briljerat men på sistone har formen varit medioker och igår åkte man på en tung smäll, mycket på grund av Johan Harjus fina insats. Den meriterade forwarden låg bakom både mål och assist när Modo lyckades vinna med uddamålet (3-2) och plötsligt är Björklöven "bara" fyra i tabellen. 
 
Segern gladde säkerligen anhängare till Örnsköldsvikslaget men man är fortsatt i en ganska tuff situation, lång ifrån allt vad toppstrid heter. Samma sak gäller Väsby. Nykomlingarna inledda säsongen frejdigt men poängen ville inte rassla in och man parkerade därför under kvalstrecket. Där är man fortsatt kvar men gårdagens 4-2 seger hemma mot Västervik visade ändå att det finns potential. Inte minst i form av Pavel Gogolev, den ryske talangen stod för två assist och verkar sakta men säkert hitta formen i sitt nya lag. 
 
Kan Väsby lyckas ta sig ur bottenstriden? 
Foto: Henric Wauge 
 
Trots tre poäng är man fortfarande kvar under strecket och det lär dröja ett tag innan man ens har chansen att ta sig upp ovanför detsamma, eftersom man spelat klart flest matcher av de fyra "sämsta" lagen i serien. 
 
Vita Hästen gladde många av sina supportrar under inledningen av säsongen, det blev bland annat en riktig kross av Modo hemma i Himmelstalundshallen men på senare tid har det gått betydligt tyngre. Igår föll laget borta mot Västerås (4-0) och snacket efter matchen var att det här nog var en av lagets blekaste insatser hittills. Det lovar inte gott inför framtiden. 
 
Avslutningsvis måste vi naturligtvis berömma Timrå som vann borta mot Tingsryd, tre nya poäng in på kontot gör att man har hela 17(!) poäng ner till tvåan BIK Karlskoga som dessutom spelat två matcher mer än serieledaren. Imponerande är bara förnamnet. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Modo - Björklöven: 3-2 
Almtuna - Södertälje: 2-3 (straffar)
Mora - AIK: 1-2
Västerås - Vita Hästen: 4-0
Väsby - Västervik: 4-2
Tingsryd - Timrå: 1-4
 
Vilken av gårdagens matchen följde du? 
 
 
Vi rundar med att tacka vår samarbetspartner Coolbet som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!