Hockeyettan: Svängigt möte med rafflande slut

Det vimlade av intressanta matcher i Hockeyettan under gårdagskvällen. En av de mest spännande utspelades djupt in i de småländska skogarna.

HC Dalen har gått som tåget den här säsongen men igår såg man ut att spåra ur, åtminstone tillfälligt. En bortamatch mot Vimmerby är aldrig en enkel uppgift och inte blev det lättare när Mathias Wigley gjorde 1-0 redan efter ett par minuters spel. Gästerna hängde med hyfsat men en utvisning i andra perioden gjorde att Jonas Nyman kunde utöka till 2-0 och då kände nog hemmalaget att segern var nära. Så fel man kunde ha.

Gästerna från Vätterns strand brukar vara bra i tredje perioden och så även igår, tre minuter in i sista akten reducerade man till 2-1 i powerplay och på matchens två sista minuter lyckades man gå från 2-1 till 2-4. Mycket tack vare Johan Malmborg som assisterade till 2-3 innan han spikade slutresultatet i tom bur när det återstod 31 sekunder av matchen.

Christoffer Persson skulle egentligen spendera säsongen i HA74 men är utlånad till HC Dalen i och med att Hockeytvåan stängts ned.

Det snackas mycket om Martin Thörnberg, Mr HV71 har gått och blivit en nyckelspelare i ett succélag i Hockeyettan - vem kunde tro det för ett år sedan? Den rutinerade forwarden bidrar med just rutin men det gör även backen Christoffer Persson och han kan visa sig bli minst lika viktig. Förutom att spela fram till ett av målen igår har 35-åringen gett lite mer stabilitet till ett redan bra försvar och rimligtvis lär hans roll bli allt större ju längre säsongen lider.

Samtidigt som HC Dalen kan inkassera tre viktiga poäng så kan Vimmerby konstatera att det där med att knyta ihop säcken inte riktigt är deras melodi. Ofta briljerar laget under första halvan av matchen, men när slutsignalen närmar sig verkar saker krångla till sig. Igår släppte man in fyra mål i tredje perioden och så sent som i söndags tappade man 1-2 till 4-2 mot Karlskrona, även det i tredje akten. Klart det är irriterande för ett lag som kämpar om viktiga poäng.
Vi kunde ha stängt matchen då och det hade inte behövt bli så stressat. Det är så när det skiljer ett mål, det är ett skott och så kan det vara mål. Vi gör en bra match, men i slutändan blir det förlust så det spelar ingen roll. Det är en tung förlust, säger tränaren Phil Horsky till tidningen DagensVimmerby.