Senaste nytt!

Här kommer lite soccernews!
* Talangen Kamal Mustafa lämnar IFK Göteborg, och kommer nu spela i Div1-laget Qviding istället. Han lär få mycket mer speltid där, och det är nog främst därför han byter klubb, speciellt nu när IFK värvat många bra på hans position. Nu kommer han få möta bland annat Norrköpingslagen Sylvia och Sleipner.
* GIF Sundsvall verkar få till en värvning med Hammarbys Simon Helg. Lyckas man med det så är det mycket bra, han är en av få i Hammarby som faktiskt håller allsvensk klass, och han kan bli viktig för giffarna, som annars inte har stuckit ut med någon stor värvning.
* Men Hammarby kanske har en ersättare till Helg på gång, Sebastian Carlsén, som tidigare varit nere och spelat i Inters ungdomslag och nu senast varit utlånad till Helsingborg, kommer att träna med "Söders Stolthet" en tid framöver.
* Helsingborg värvar Den Isländske anfallsstjärnan Alfred Finnbogason, som senast kommer från Lokeren, som spelar i den Belgiske Högstaligan. Han är bara på lån, så de kan inte ha kvar honom så länge, Lokeren vill inte släppa honom helt och hållet.
0 kommentarer

Snart drar det igång!

Ska bli grymt kul med allsvenskan, visst det är inte La Liga eller Premier League, men den är ändå roligare, för det är mer äkta liksom, mer nära och på många sätt roligare. Tänkte skriva lite om varje lag, börjar med BK Häcken, som hitills sett hyfsat bra ut på försäsongen.

Målvakter: Dom har ju den evige talangen Christoffer Källqvist, som är en bra målvakt, men ingen riktigt bra. Bakom honom finns Damir Mehic, ung och lovande.
BETYG: 2

Backar: Finns några hyfsade backar (Tom Söderberg och Mattias Östberg tex). Sen så kommer Björn Anklev spela back som det verkar. Förut har han spelat både mittfältare och anfallare. Är väl kanske ingen lysande backuppsättning, de skulle behöva en fjärde bra back.
BETYG: 2

Mittfältare: Här ser det lite bättre ut. Väljer man att spela 4-4-2, så skulle uppställningen kunna vara så här:

Makondele-Chatto-Henriksson
                Drugge

Rätt bra, eller hur? Lägg sen till spelare som Andres Vasquez, Jonas Bjurström och Martin Ericsson, så ser laget riktigt bra ut. Ericsson skulle kunna gå in i startelvan också, men konkurrensen är så pass tuff där just nu. Man kanske skulle kunna spela med 5 mittfältare, och en ensam forward.

BETYG: 4

Anfallare: Ser inte så ljust ut, man har nog bara en toppspelare, Dioh Williams, de andra (Majeed, Fernandez) känns lite för ojämna och valpiga.
BETYG: 1

Tippad placering: 9:a
0 kommentarer