Kvällens Matcher

Här är kvällens träningsmatcher inför EM:
Sverige-Island: 3-2 (Svenska Målskyttar: Ibrahimovic, Toivonen, Wilhelmsson)
Spanien-Sydkorea: 4-1
Holland-Slovakien: 2-0
--
Sverige startade matchen mot Island riktigt bra, med mycket fart och bra snabbt passningsspel. Det ledde i sin tur till att Zlatan gjorde 1-0 snyggt, innan det ens gått två minuter, och lite senare så gjorde Ola Toivonen mål, snyggt framspelad av samme Zlatan. Efter målet så sänktes farten, och Island kom in i matchen, och lyckades reducera innan det var dags för halvtid.
I andra halvlek så var laget stabilare, men hade inte samma spets, vilket till viss del var på grund av att man gjorde många byten, det är svårt att hålla samma klass då. Hysén kom in och var rätt pigg uppe på topp, även om han inte fick in bollen. Chippen var rätt bra på högerkanten, ville dribbla mycket och man kunde se att han verkligen vill in i startelvan. Det var just Chippen som snyggt gjorde 3-1, på en halvvolley straxt innanför straffområdet. Matchen slutade tillslut 3-2, efter att Island gjort mål precis i slutet.
Det här var ett rätt bra test, man kunde se att laget har potential, och det var viktigt att se att Isaksson höll bra klass, även om han var chanslös på målen. Sebastian Larsson har ju också opererat sig inför EM-samlingen, och han såg också vass ut, och kommer nog få lite speltid även nästa träningsmatch, mot Serbien på Råsunda.
Zlatan ser pigg ut, och rör sig mycket mer än han har gjort tidigare, vilket är riktigt bra. Rosenberg fick chansen på topp, löpte mycket, men fick inte ut mycket utav det.
0 kommentarer

EM - Grupp C

Spanien
Italien
Irland
Kroatien
--
Analys: Tuff grupp där egentligen alla fyra lagen har klass nog att ta sig vidare, men det blir inte lätt för Kroatien och Irland. Spanien vann EM-08 och VM-10, så de vill alla slå, men trots att de saknar bra spelare, och inte har en lika stark trupp som i senaste VM, så känns de som favoriter i gruppen. Italien har haft det tufft sedan man tog VM-silver 2006, man är inne i en generationsväxling som inte går smärtfritt förbi. Men iår tror jag ändå att det kan gå hyfsat bra, om inte mutskandalen förstör fokuset för mycket vill säga..
Irland lever mycket på Robbie Keane, och de hoppas att han får igång målskyttet på allvar, annars har de inte mycket att sätta emot. Kroatien har en hög topp, men man visade mot Sverige i våras att man även kan falla ihop och förlora mot på pappret svagare lag.
TIPS: Italien och Spanien går vidare.
Kan Giovinco frälsa Italien?
0 kommentarer

Ingen Gourcuff

Idag så blev det klart att Sverige slipper Frankrikestjärnan Yoann Gourcuff, han petas nämligen utav Förbundskaptenen Laurent Blanc.
Men Frankrike har rätt många bra spelare ändå, speciellt mittfältet känns starkt, med Ribery och Nasri i spetsen. I anfallet är det Benzema som är det vassaste hotet, men även Giroud kan hota om han får chansen.
Känns som att om Sverige ska kunna hota Fransmännen, så ska man sätta mycket press på dem, speciellt på deras försvar, på högersidan, den känns sämre än vänsterkanten. Ytterbackarna (Evra,Clichy) är båda två vänsterbackar i grunden, så de är kanske inte så vana att spela på "fel" kant.
0 kommentarer