AIK lånar anfallstalang

AIK förstärker truppen inför helgens allsvenska premiär. 
 
AIK har en intressant anfallsuppställning men man känner ändå att man vill förstärka den och idag har man gjort det genom att låna in Carlos Strandberg från CSKA Moskva. Den 19-årige anfallaren har spenderat det senaste året i Ryssland där det blivit totalt elva matcher och tre mål i CSKA-tröjan men nu är det allsvenskan som gäller för den lovande spelaren. 
- Som spelare har Carlos egenskaper som ökar slagkraften i lagbygget 2016 och hans personlighet ser vi adderar karaktärsdrag till den mångfald som AIK:s spelartrupp står för, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida. 
 
 Strandberg räknas som en av svensk fotbolls mest lovande anfallare. 
 
 
Den lovande anfallaren debuterade i allsvenskan för tre år sedan och redan då kunde man se att han hade stor potential. I Häcken skulle "den nya Balotelli" utvecklas på ett fint sätt vilket gjorde att storklubbar blev intresserade av honom, en av dem var tyska Borussia Dortmund men valet föll tillslut på CSKA Moskva som skrev ett femårskontrakt med Strandberg. Trots att han bara är 19 år så har han redan hunnit med en hel del, för tre år sedan var han med och vann U17-brons i VM och sedan dess har han även debuterat och gjort mål i det svenska U21-landslaget. 
 
 Lånet med Strandberg sträcker sig till den 18:e Juli och han kommer spela i tröja nummer 30. 
 
Vad tycker du om den här värvningen?
 
0 kommentarer

Det allsvenska tipset

Nu är det hög tid att tippa hur det kommer gå i årets upplaga av fotbollsallsvenskan. 
 
TABELLTIPSET
1. MALMÖ FF
2. IFK GÖTEBORG
3. IFK NORRKÖPING
4. AIK
5. BK HÄCKEN
6. IF ELFSBORG
7. ÖREBRO SK
8. HELSINGBORGS IF
9. KALMAR FF
10. HAMMARBY IF
11. DJURGÅRDENS IF
12. GEFLE
13. GIF SUNDSVALL
14. ÖSTERSUNDS FK
15. FALKENBERGS FF
16. JÖNKÖPINGS SÖDRA 
 
Kommer IFK Norrköping göra om förra årets bedrift och vinna ett nytt SM-guld?
 
 
Guldlaget - Malmö FF
Om man bara tittar på hur truppen ser ut så borde MFF vinna sitt tredje SM-guld på de fyra senaste åren, man har många riktigt duktiga spelare och det vore nog faktiskt en fördel om man missade Europaspelet så att man kan fokusera helt på allsvenskan. Spelare som Marcus Rosenberg, Jo Inge Berget och Vidar Örn Kjartansson bildar seriens vassaste offensiv samtidigt som det finns ett grymt sparkapital i både Magnus Wolff Eikrem och Guillermo Molins
 
Överraskningen - BK Häcken
Göteborgslaget har en väldigt intressant trupp och det känns som att man borde kunna vara med och blanda sig i toppstriden om alla nyckelspelare får vara skadefria. På mittfältet har man en bra blandning av unga och mer erfarna spelare samtidigt som man befogar över en av allsvenskans bästa anfallare, Paulinho. Förra säsongen var man svårslagna på sin nya hemmaplan och kan man börja spela bra även på bortaplan så kan det bli en riktigt rolig säsong för Peter Gerhardssons gäng. 
 
Besvikelsen - IF Elfsborg
Förra säsongen slutade laget fyra i tabellen men jag tror att man får svårt att göra om den bedriften. Nu när Anders Svensson valt att sluta så har man förlorat en av sina stora stjärnor och ledare på planen, det kan bli svårt att fylla hans tomrum även om han kanske inte var briljant under sin sista säsong som spelare. I övrigt känns det som att man har en del spelare som kan blanda högt och lågt, Lasse Nilsson och Emir Bajrami är två exempel på det. Spelare som Victor Claesson och Marcus Rohdén kommer få dra ett tungt lass den här säsongen. 
 
Skyttekungen - Emir Kujovic
Om IFK-anfallaren stannar i klubben hela säsongen så tror jag att han kommer vinna skytteligan även i år, han var riktigt vass förra säsongen och har gjort en del fina insatser även under försäsongen. Om han går en lyckad vår finns dock chansen att någon utlandsklubb värvar honom och då ökar chansen för spelare som Örebros Alhassan "Crespo" Kamara och Hammarbys Alex som jag tror kan bli en positiv överraskning den här säsongen. 
 
Hur tror du att allsvenskan kommer sluta?
 
0 kommentarer

Förre stortalangen till Halmstad

Superettan blir en profil starkare. 
 
Halmstad misslyckades att hålla sig kvar i allsvenskan utan får sikta in sig på att spela i superettan den här säsongen men kraven på stadens mest uppmärksamade klubb är ganska höga och det gäller att leverera den här säsongen. För att kunna spela bra krävs det bra spelare och idag gick HBK ut med att man förstärkt truppen med just en sådan, det är mittfältaren Ivo Pekalski som är klar för klubben. 
Han är en spelskicklig, konstruktiv och klok mittfältare som är i en bra ålder. Vi är glada att vi har knutit honom till oss, samtidigt som vi får ha lite tålamod med honom då han är inne i rehab, säger tränaren Janne Jönsson till klubbens hemsida. 
 
 Halmstad förstärker sitt mittfält 
 
2012 var Pekalskis genombrottsår, då var han med och vann SM-guld med Malmö FF samtidigt som han blev utsedd till årets nykomling i allsvenskan vilket gjorde att förväntningarna på 19-åringen ökade dramatistik, men tyvärr skulle han få allt svårare att spela i MFF-tröjan (delvis på grund av skador) vilket gjorde att han lämnade klubben 2013. Året som följde flyttade mittfältaren till Häcken där han gjorde helt okej ifrån sig men förra säsongen var oturen framme igen, han skadade ena ledbandet och är fortfarande inte "fit for fight". 
- Jag har varit inne lite i träning redan och det blir än mer i april, maj. Kanske kan jag vara redo i juni, säger nyförvärvet till klubbens hemsida. 
 
Det här är en bra värvning för även om man plockar in en skadedrabbad spelare så är det en spelskicklig herre som kan spela riktigt bra när han får vara skadefri, samtidigt som han kan höja Halmstad så kan han även höja statusen på superettan. Ligan behöver profiler som allmänheten känner till och den landslagsmeriterade 25-åringen passar helt klart in i den kategorin. 
 
Hur tror du att det kommer gå för Pekalski i sin nya klubb?
 
0 kommentarer