"Har varit en rolig resa"

Hockeyettan, Intervjuer / Permalink / 0
Vi fortsätter veckan med ytterligare en intervju inför säsongsstarten i Hockeyettan. 
 
Nykomlingen Kalmar har värvat in ett flertal spelare men det finns även kvar några trotjänare som hjälp klubben, från anonymitet till Hockeyettan. En av dessa spelare är David Algulin, forwarden går nu in på sin fjärde säsong i klubben och sin egna första säsong i Hockeyettan sedan 2015. 
 
I dagarna har laget haft sitt premiärpass på is, hur kändes det att få dra på sig dina skridskor igen? 
- Det kändes bra, skönt att vara igång. Vi är ett bra gäng så det är kul att träffa alla efter sommaren.
 
Nu går du in på din fjärde säsong i laget, hur skulle du sammanfatta resan från division tre till Hockeyettan? 
- Det har varit en rolig och inspirerande resa. Jag trodde direkt att detta var möjligt när jag träffade Roger Nyström och Tobias Johansson och förstod hur mycket dom brann för det här. Sen att det skulle gå på bara tre år var väl lite över förväntan, men riktigt kul! 
 
Vad tycker du var den största anledningen till att ni lyckades ta steget upp i våras? 
- Det var laget. Alla jobbade hårt hela tiden och vi har många duktiga spelare som följt med nerifrån trean som bara blir bättre och bättre. 
 
 Algulin stod för hela 58 poäng på 26 matcher när Kalmar tog steget från division tre till Hockeytvåan. 
Foto: Tove Dolff 
 
 
Du har tidigare spelat inte mindre än åtta säsonger med Nybro, hur känns det nu när du plötsligt kommer stå på andra sidan och vara deras motståndare? 
- Det känns inget speciellt mer än att det är inspirerande matcher, som förhoppningsvis blir jämna och drar mycket publik.  
 
Under våren och sommaren har ett flertal spelare anlänt till Kalmar, hur tycker du att ert lagbygge ser ut i nuläget? 
- Det ser intressant ut, vi har mycket rutin kombinerat med unga spelare som jag tror väldigt mycket på. Då framförallt Linus Dahlstedt.  
 
Till den här säsongen har ni fått en ny tränarduo där Lenny Eriksson har huvudansvaret, vad har du hunnit få för intryck av honom? 
- Jag har haft Lenny tidigare och han är en rutinerad tränare som brinner för detta. Han har ett stort engagemang och tydliga mål. Det kommer bli jättebra för laget och föreningen att få in honom. 
 
 
 
Gör gärna ett besök på nallebudet, vår senaste samarbetspartner! 
 
 
 
 
 
Till top