"Laget är redo att göra det som krävs"

Hockeyettan, Intervjuer / Permalink / 0
Vi har tagit ett snack med en av de nya spelarna i ett av Hockeyettans mest topptippade lag. 
 
Säsongen har inte ens dragit igång men det finns ändå ett flertal lag som har höga krav på sig. Ett av dem är Kristianstad, laget som satsat mot Hockeyallsvenskan de senaste åren men som inte lyckats när det gäller som mest. Under våren och sommaren har flera nya spelare anlänt till klubben i hopp om att stärka lagets chanser ytterligare. En av dem är backen Rasmus Rundgren som värvats in från Borlänge och som gör sig redo för sin första säsong i den södra serien. 
 
För ett par dagar sedan gick laget på is för första gången, hur kändes det att få dra på sig skridskorna igen?
- Det kändes riktigt bra, man har varit sugen senaste dagarna att det ska dra igång. Lite ont i fötterna bara haha.
 
Nu går du in på din första säsong i Kristianstad, kan du berätta lite hur det kommer sig att du valt att fortsätta karriären just där?
- Först och främst ville jag byta serie och miljö, men sen går man ofta på känslan vart man kan utvecklas som både spelare och person och fick ett bra intryck av att Kristianstad kan vara det stället.
 
 Rundgren har tidigare spelat seniorhockey i Lindlöven och Borlänge. 
Foto: Thorleif Olsson
 
 
Det finns säkert en del supportrar till laget som inte har så bra koll på dig, hur skulle du beskriva dig som spelare?
- En stabil tvåvägsback med bra första pass med största styrkan i egen zon. 
 
Har du hunnit få en uppfattning om vilken roll du kommer få i laget?
- Nej det skulle jag inte påstå, tror det kommer med tiden. Självklart vill man ju vara med och bidra så mycket som möjligt på och av isen, så som sagt, det kommer med tiden. 
 
Både din bror och pappa har varit aktiva inom hockey, var det alltid självklart för dig att också spela?
- Eftersom man var uppvuxen runt det så växte intresset såklart, samtidigt som min farfar tog oss till skridskobanan redan när man var två år. Men det har inte varit något krav om man säger så, från familjen att man måste syssla med hockeyn. 
 
Sett till statistiken kommer du från din bästa säsong hittills, kändes det så också?
-Självklart kändes det som att det var något som lossnade och att man hade en väldigt bra säsong, individuellt och lagmässigt. 
 
Tidigare har du spelat i lag med lite lägre förväntningar på sig, hur tror du det kommer kännas att plötsligt hålla till i ett lag med höga krav på sig?
- Det känns väldigt bra, man vill vara på högsta nivån och för att man ska kunna göra något stort tror jag man måste ha såpass höga krav ställda på sig. 
 
Kristianstad har ett helt nytt tränarpar i Mikael Gath och Andreas Lilja, vad har du hunnit få för uppfattning av dem?
- De känns som två riktigt kunniga och lugna tränare, med en modern syn på ishockeyn. 
 
Många tippar att KIK ska vara med och slåss om en allsvensk plats till våren, vad tror du om era chanser att lyckas med det?
- Svårt att säga, mycket som ska hända under säsongen. Går man på laget på pappret ska chanserna vara väldigt höga tycker jag. Känns också som att laget är redo att göra det som krävs för att ge oss största möjliga chans till det.
 
 
 
Till top