"Måste visa vad Almtuna står för"

Allsvenskan, Intervjuer / Permalink / 0
Vi har tagit ett snack med backen Per Svensson som gör sig redo för sin sjunde säsong i Uppsalalaget Almtuna. 
 
Nu är vi i början av augusti, vilken fas av försäsongen är du och resten av laget inne i just nu? 
Vi har precis återsammlats efter semestern och haft en bunt med roliga lagaktiviteter. Efter det väntar tester. Men om man ser generellt på juli som träningsmånad så handlar det mer om att bibehålla det man byggt upp under barmarken. När vi kliver in i augusti så blir belastningen tyngre både vad gäller is och fys. 
 
Nu går du in på din sjunde säsong i klubben, har det funnits erbjudanden från andra lag under din tid i Uppsalalaget? 
Ja tiden går snabbt. Jo det är klart att det har funnits, men det är mycket som ska passa in men familj och allt runt omkring som ska funka, samtidigt har jag trivts väldigt bra i klubben och fått större och större ansvar med tiden vilket gjort att jag utvecklats varje år. 
 
Du har spelat i en hel del olika klubbar men är mest förknippad med Almtuna, minns du hur det kom sig att du flyttade just dit 2012? 
Ja det har väl blivit lite så, just då 2012 så spelade jag i Wings och dessförinnan i Nynäshamn två säsonger. Men när sen Almtuna hörde av sig med ett tryout kontrakt fanns det inte mycket att fundera på, vi kände snabbt att jag passade bra in och fick ganska snabbt ett stort förtroende från tränarna. 
 
 
 Svensson har spelat totalt 278 matcher i Hockeyallsvenskan med Almtuna. 
Foto: Johnny Anderson
 
 
Förra säsongen slutade ni fyra i grundserien för att sedan bli femma i slutspelsserien, hur skulle du summera er insats totalt sett?
Med facit i hand så tycker jag att vi gjorde en bra säsong. Vi hade några riktiga bottennapp men lyckades ofta studsa tillbaka och vinna matchen efter. Sedan stämde inte riktigt allt när det gällde som mest i slutspelsserien vilket var riktigt surt när vi gick in med ett så bra läge.  
 
Utifrån snackas det om att Almtuna inte lockar så mycket publik på sina matcher, hur tycker du att intresset kring laget är i Uppsala? 
Ja så är det. Vilket är tråkigt jag tycker att vi spelar en sevärd hockey med mycket hjärta. Sen förstår ju alla att det inte är någon höjdare att sitta och frysa i Gränbyhallen, men när man väl är där så tror jag att man uppskattar det. 
 
Inför förra säsongen fick du ta dig an rollen som lagkapten, har ditt sätt att vara på och utanför isen förändrats sedan du fick det ansvaret? 
I det stora hela nej, men det är klart att man tar ett större ansvar både på och utanför isen. Men för mig handlar det mer om att genom mitt spel utstråla ett lugn och att alltid göra mitt yttersta för att laget ska vinna matcher. 
 
Tillsammans med Victor Rollin Karlsson är du en av spelarna som varit längst i klubben, är det viktigt att ha "kulturbärare" i ett lag? 
Absolut, framför allt med nya spelare och juniorer som kommer upp. Vi måste ju visa vad Almtuna står för både på och utanför isen. 
 
Efter mycket spekulationer stod det för några dagar sedan klart att Tony Mårtensson ska spela i Almtunatröjan den här säsongen, vad tror du han kommer betyda för er? 
Tony är ju såklart en stor tillgång både och utanför isen, en kille som verkar väldigt ödmjuk och har en väldig rutin med många "stora" matcher på meritlistan.  
 
Nu återstår det fortfarande ett mer än en månad innan serien drar igång men vad tror du vi kan förvänta oss av er den här säsongen? 
Det är alltid lika svårt. Men vi har fått ihop ett härligt gäng killar som kommer slita för varandra där ute. Vi hoppas såklart få spela vidare efter grundserien, men det kommer att krävas att många tar kliv i sin utveckling under säsongen. 
 
 
Hur tror du det kommer gå för Almtuna den här säsongen?
 
 
 
Till top