Prestigevärvning av Lindlöven

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Hockeyettanlaget förstärker offensiven rejält. 
 
De senaste säsongerna har Lindlöven etablerat sig i toppskicktet av den västra serien och siktet verkar vara inställt på att befästa den positionen ytterligare. Efter en hel del spekulationer står det klart att laget vunnit dragkampen om Niklas Lihagen som är tillbaka i Hockeyettan efter att ha spenderat de fyra senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan. 
- Vi ska få ihop ett bra lag och ha en riktig glädje i laget så ska vi se till att vara bäst när det gäller i slutet på säsongen så att vi kan vara med och tävla uppåt, säger nyförvärvet till klubbens hemsida. 
 
Lihagen stod för 23 poäng på 43 matcher den gångna säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Man behöver inte ha gjort en doktorsavhandling i ämnet hockey för att inse att värvningen av Lihagen är en av Hockeyettans bästa den här sommaren. 34-åringen inledde förra säsongen ganska blekt men sedan fick han upp farten och jag tycker att forwarden var en av Karlskogas främsta spelare - och han borde kunnat spela på den nivån även den här säsongen. Men vad får Lindlöven då? De får in en fysiskt stark spelare som i sina bästa stunder kan gå in och dominera i Hockeyettan. En spelare som är vass i powerplay och som har ett skott som brukar kunna leta sig in bakom målvakten. Senast Lihagen spelade i serien stod han för 38 mål på 49 matcher och vi kan nog förvänta oss att han ska kunna pytsa in en och annan även i vinter. 
 
Värvningen gör även att Max Lalander får en ny lekkamrat och det kan nog vara skönt att få in en spelare som kan avlasta 24-åringen som dragit ett tungt lass de senaste säsongerna. Det återstår att se om det räcker för att Lindlöven ska kunna behålla sin plats i toppen av grundserien ytterligare en säsong. 
 
FAKTA: Niklas Lihagen
Ålder: 34 år
Längd/Vikt: 196cm/100kg
Position: forward
Moderklubb: Örebro IK
Statistik 2017/18: 43 matcher, 23 poäng (10+13), 16 utvisningsminuter (BIK Karlskoga)
Meriter: 416 allsvenska matcher, avancemang till SHL (12/13,14/15), avancemang till Hockeyallsvenskan (08/09,13/14) 
 
 
Till top