Spets till Oskarshamn

Allsvenskan, Silly Season / Permalink / 0
Det allsvenska laget fortsätter att värva bra spelare. 
 
Säga vad man vill om Oskarshamn, de har kanske inte ligans hetaste lag och publiktrycket är inte direkt fantastiskt men till den här säsongen ser man ut att ha något bra på gång. Idag gick klubben ut med nyheten att man hittat sin så kallade "supporterspelare", valet föll på Alex Hutchings som senast kommer från spel i Björklöven. 
Vi har jobbat för att signa Alex under en längre tid och han har varit vårt huvudspår genom hela rekryteringsprocessen egentligen. Han har varit hög klass i ligan tidigare och sitter på ett riktigt vasst rightskott som kan användas i nästan alla offensiva situationer, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens hemsida. 
 
 Hutchings gör sig redö för sin tredje säsong i Hockeyallsvenskan. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det här är en väldigt bra värvning som borde göra Oskarshamns offensiv bättre. Kanadensaren kommer senast från en bra säsong uppe i Björklöven där han noterades för 26 poäng på 38 matcher och det är nog tänkt att han ska producera en hel del även i sitt nya lag. Förum att ha gjort två säsonger i "löven" har 27-åringen även hunnit med att spela i Schweiz och mellan 2010-2014 blev det totalt 88 matcher i AHL, farmarligan till NHL. 
 
I och med värvningen av Hutchings börjar Oskarshamns trupp se komplett ut, man har bland annat tretton forwards och det är egentligen bara en till back som känns troligt. På målvaktssidan satsar man ungt och det ska bli intressant att se om duon Adam Åhman & Christoffer Rifalk är redo att ta för sig på allvar på den här nivån. I defensiven hoppas man mycket på talangen Måns Hansson samtidigt som både Oskar Nilsson och Jesper Dahlroth ska stå för rutinen. 
 
I det offensiva spelet får Arsi Piispanen behövlig uppbackning i form av Hutchings men även Nicklas Heinerö som i bästa stunder håller hög klass. Dessutom kommer Joakim Hillding in med massor av rutin samtidigt som klubben hoppas att Markus Modigs äntligen på allvar ska slå sig in i Hockeyallsvenskan. Faller alla bitar på plats har Oskarshamn goda chanser att placera sig högt i tabellen. 
 
 
 
 
Till top