Spetsvärvning av favoriten

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Ett av Hockeyettans mest topptippade lag förstärker offensiven rejält. 
 
Om vi ska vara helt ärliga så var Hudiksvall sämst när det gällde som mest den gångna säsongen, laget föll redan i den första playoffrundan mot Kalix och besvikelsen var minst sagt stor. Nu laddar klubben om, en hel del av lagets nyckelspelare har valt att förlänga sina kontrakt men man har även passat på att förstärka truppen på ett intressant sätt. Idag gick föreningen ut med nyheten att en av seriens mest eftertraktade spelare ansluter. Det handlar om forwarden Markus Kinisjärvi som senast kommer från spel i Visby/Roma. 
Min sambo har precis blivit utexaminerad barnmorska och har fått ett jobb i Sundsvall. Nu kan jag bo hemma och pendla till Hudik tillsammans med Magnus Åkerlund, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Får Hudiksvall tillfälle att jubla tillsammans med sin nya spelare?
Foto: Peter Scott
 
 
Det här får ses som en väldigt fin förstärkning, Kinisjärvi kommer senast från en fin säsong ute på Gotland där han bland annat stod för 22 mål och det var en hel del andra lag i serien som också hade ögonen på 26-åringen. Trots att forwarden är långt ifrån gammal har han hunnit med en hel del, det har blivit en bit över 150 matcher i Hockeyallsvenskan och så sent som säsongen 15/16 stod han för 25 poäng i den serien. Mina första minnen av Kinisjärvi är från säsongen 13/14 då jag såg honom under den perioden han var utlånad från Västerås till Vimmerby. Redan då var han bra men sedan dess har han utvecklats ännu mer och lär han få en bärande roll i sitt nya lag.
 
Hudiksvalls lagbygge börjar ta form på ett intressant sätt, man har starka spelare på varje position och det känns som att man kommer vara med och slåss om förstaplatsen i den östra grundserien. Laget brukar ha några riktiga toppar och dalar men den här gången gäller det att pricka in formen i rätt läge, när det gäller som mest. Lyckas man med det så kan det bli en väldigt rolig säsong i Glysis. 
 
FAKTA: Markus Kinisjärvi
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 182cm/84kg
Position: forward
Moderklubb: Köping HC
Statistik 2017/18: 47 matcher, 46 poäng (22+24), 14 utvisningsminuter (Visby/Roma)
Meriter: 17 juniorlandskamper, 167 allsvenska matcher, avancemang till Hockeyallsvenskan (2015)
 
 
 
 
 
 
 
Till top