"Vill verkligen ta steget till allsvenskan"

Hockeyettan, Intervjuer / Permalink / 0
Nyköpingslaget Gripen är ett av de mest omtalade lagen i Hockeyettan, åtminstone sett till publikintresset. Den gångna säsongen toppade man den östra serien i just den kategorin och mycket talar för att intresset bara kommer öka för varje säsong som går. En av spelarna som klubben hoppas ska locka publik är Albin Ivarsson-Hamberg som återvänt efter ett äventyr i Hockeyallsvenskan och vi har tagit ett snack med forwarden för att se hur tankarna går inför säsongen som närmar sig med stormsteg. 
 
Efter att ha avslutat förra säsongen i Hockeyallsvenskan återvänder du nu till Gripen, var det givet eller fanns det även andra alternativ?
- Fanns en del andra alternativ men jag valde med hjärtat och då blev det hemmaklubben Gripen hockey Nyköping. 
 
Hur tycker du det var att ta steget från ettan upp till allsvenskan?
- Sjukt roligt, önskar alla fick uppleva det. Stort steg men ändå inte så stort som jag trodde. Största skillnaden är kvalité i passningar och noggrannheten överlag.  
 
 Ivarsson-Hamberg spelade totalt 18 matcher i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen, varav tretton med Vita Hästen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Är det så att du har siktet inställt på att få en ny allsvensk chans, eftersom du fick känna på att spela där förra säsongen?
- Självklart är siktet inställt på det. Jag tränar hårt och vill verkligen ta steget till allsvenskan på riktigt. Men först och främst ska jag försöka göra en bra säsong i gripen och så får vi se vad som händer. 
 
Du har varit med ända sedan laget spelade i division tre, är det stor skillnad på intresset kring Gripen nu jämfört med hur det såg ut då?
- Haha, hann faktiskt med några matcher i fyran också.. Intresset var stort från början då ”satsningen” börja när gamla Nyköpings hockey gick i konkurs. Man hade ett snitt på runt 1000 personer under hela division fyra, tre & två vilket är sjukt bra. Snittet sjönk faktiskt något till första säsongen i ettan, men det beror nog på att det blev betydligt fler matcher.   
 
Just nu är hela Sverige inne i en rejäl värmebölja, hur påverkar det träningslusten nu under försäsongen?
- Det är klart att man blir lite seg i knopp och kropp men man ska inte klaga. Det är så här vi vill ha somrarna så det är bara att bita i med träningen. 
 
Kan du berätta lite hur en vanlig träningsvecka ser ut fram tills ni går på is?
- En vanlig träningsvecka består av ca tio pass, uppdelat på kondition, styrka och rörlighet. I semestertider nu har jag trappat ner något och låtit kroppen få vila lite extra vilket också är viktigt. 
 
Gripens trupp ser ut att vara mer eller mindre färdigkomponerad inför säsongen, hur tycker du lagbygget ser ut just nu?
- Det ser mycket intressant och bra ut tycker jag. Tror det kommer vara ett hungrigt lag som vill mycket. 
 
I Gripen finns det många lokala spelare, finns det någon speciell som du skulle vilja lyfta fram lite extra?
- En viktig kugge som kommit hem efter x antal år i norska högsta ligan, AIK och alpligan är backen Robin Axbom. Där har vi en rutinerad och skridskoskicklig back som kommer bli oerhört viktig. 
 
Seriespelet drar igång för Gripen den 16:e september då Sollentuna kommer på besök.  
 
 
 
Till top