Talangen byter klubb

En av Hockeyallsvenskans mest lovande spelare lämnar serien. 
 
Sett till hur det sett ut de senaste säsongerna har Hockeyallsvenskan varit den perfekta platsen för unga och lovande spelare. För två säsonger sedan slog Elias Pettersson igenom och i vintras var Jonathan Dahlén en av ligans bästa spelare. Ingen av dem är kvar i serien och idag står det klart att ytterligare en lovande spelare lämnar allsvenskan för nya utmaningar. Det handlar om forwardslöftet Nils Höglander som byter spel i AIK mot Rögle BK. 
Nils är en skridskostark, dynamisk ung spelare som vi vet har en stor potential att bli en bra spelare för oss i framtiden. En spelare vi förväntar oss kommer att jobba hårt samt att ta nästa steg både med oss men också individuellt vilket kommer ge han alla chanser att uppfylla sin dröm som är att ta sig till NHL, säger  sportchefen Chris Abbott till klubbens hemsida. 
 
Till hösten får Höglander försöka ta sig förbi SHL-backar för första gången. 
Foto: Hamza Kücükgöl 
 
Abbotts fina ord är inte tagna helt ur luften, Höglander är utan tvekan en lovande spelare som har stor potential. 17-åringen debuterade i AIK's A-lag redan förrförra säsongen och i vintras spelade han totalt 39 matcher i Hockeyallsvenskan (inklusive slutspelsserien). Förutom matcherna i A-laget blev det även 24 matcher i SuperElit och där noterades han för 28 poäng (16 mål). Höglanders insatser i den svartgula tröjan har gjort att han även fått chansen i juniorlandslaget och i vintras var han med och tog brons i U18-VM. 
 
Steget från Hockeyallsvenskan till SHL kan vara stort (speciellt för offensiva spelare) men Höglander har ändå chansen att lyckas slå sig in i Rögle. I nuläget har man en till stora delar oerfaren forwardsuppsättning och det gör att han borde kunna ta en plats i tredje eller fjärdekedjan. Märker man att han inte riktigt är redo finns alltid möjligheten att låna ut honom och då ligger ju AIK nära till hands. 
 
FAKTA: Nils Höglander
Ålder: 17 år
Längd/Vikt: 174cm/84kg
Position: forward
Moderklubb: Malå IF
Statistik 2017/18: 39 matcher, 8 poäng (3+5), 10 utvisningsminuter (AIK)
Meriter: U17 VM-Guld, U18-VM Brons, 29 juniorlandskamper
 
Vad tror du om Höglanders chanser att lyckas i SHL?