Målskytt till topplaget

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Ett ex-allsvenskt lag förstärker offensiven. 
 
Den senaste tiden har det skrivits en hel del om Troja-Ljungby, i förra veckan stod det klart att Alfred Andersson lämnar laget och så sent som i helgen lämnade även Adam Byström-Johansson. Nu verkar klubben hittat en ersättare som ska försöka fylla tomrummet. Valet föll på Lucas Venuto, som varit klubblös under hösten. 
Lucas är en ”rightare” med ett bra skott och han har tidigare spelat i Sverige vilket gjort det enklare att ta referenser och följa upp hans tidigare insatser, säger sportchefen Daniel Håkansson till klubbens hemsida. 
 
Trots att Venuto inte spelat något under hösten känns det här som en bra värvning. Forwarden är fostrad i kanada och har bland annat spelat juniorhockey i Mississauga (där bland andra Alexander Nylander spelat). 2015 flyttade kanadensaren till Sverige där det blev spel i Mörrum och sedan dess har han hunnit med att även representera klubbar som Kristianstad och Borlänge. Förra säsongen rundades av i Västerås där han noterades för 14 poäng på 22 matcher när laget lyckade ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. 
 
Venuto är kanske ingen spelare som kan bli avgörande i jakten på en allsvensk återkomst men det är inget snack om att 24-åringen är en bra spelare som borde kunna bidra med en hel del mål och poäng. Något om på sikt kan hjälpa laget att nå långt. Troja ligger för närvarande trea i södra serien och har fem poäng upp till förstaplatsen. Forwarden ansluter på torsdag men det är tveksamt om han är redo för spel redan på söndag då Kristianstad kommer på besök. 
 
FAKTA: Lucas Venuto
Ålder: 24 år 
Längd/Vikt: 180cm/84kg
Position: forward
Statistik 2017/18: 27 matcher, 33 poäng (Borlänge)
22 matcher, 14 poäng (Västerås)
Meriter: Allsvenskt avancemang (17/18) 
 
 
 
Besök gärna Titans, som är en av bloggens samarbetspartners! 
Till top