Derbysöndag!

Hockeyettan / Permalink / 0
Idag rullar Hockeyettans premiärhelg vidare med några riktiga höjdare. 
 
Säga vad man vill om hur Hockeyettan, många tycker att den är väldigt krånglig med olika sätt att nå playoff och så vidare men vissa saker har de som bestämmer över serien lyckats med. Under gårdagen fick vi se ett hett derby mellan Nybro och Kalmar (som nykomlingarna vann) och idag är det dags för inte mindre än tre riktigt heta matcher med derbykaraktär. Det är förmodligen en slump men det är bara att tacka och ta emot. 
 
Vi inleder uppe i norr där två av den seriens mest topptippade lag ska mäta krafterna mot varandra, Piteå bjuder in Boden till kamp och det kan bli en riktigt bra match. Redan förra säsongen var det ofta mycket känslor mellan klubbarna och det finns inget som säger att det kommer vara annorlunda i vinter. Snarare tvärtom. 
Piteå är ett riktigt skickligt lag som använder hela isen på en bra sätt. De är riktigt duktiga med pucken och tunga att möta i egenzon, så vi måste vara smarta i alla lägen, säger Bodentränaren Robert Nordberg till klubbens hemsida. 
 
Några, eller rättare sagt väldigt många, mil söderut hittar vi ett annat högintressant derby där det kan vara mycket känslor inblandade. Huddinge har etablerat sig i toppen av Hockeyettan under de senaste åren men i sommar har många av lagets nyckelspelare flyttat till nykomlingen Segeltorp som erbjuder färre träningstillfällen och därför bättre möjligheter att kunna kombinera hockey med det civila jobbet. Det är därför extra spännande att just de här lagen ska mötas redan i seriepremiären. De senaste åren har offensiven burit Huddinge men den här säsongen lär målvakten Daniel Fahlström få en extra viktig roll. Han måste fortsätta att hålla en hög nivå om det ska bli en rolig vinter för "talangfabriken". Trots hemmalagets rika historia får nästan "torpet" räknas som favorit inför dagens match. Värvningarna av spelare som Måns Krüger och Adam Hansen väger trots allt väldigt tungt.
 
 Marcus Lissäng är en av flera spelare som lämnat Huddinge för spel i Segeltorp. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Längre västerut har vi nöjet att kunna följa det klassiska skaraborgsderbyt mellan Mariestad och Skövde. Båda föreningarna har spelat i Hockeyallsvenskan och har säkerligen långsiktiga mål att ta sig tillbaka dit men den här säsongen vore det nog att hoppas på för mycket. Mariestad var det vassare av lagen förra vintern och tippas komma högre upp i grundserien även den här säsongen, mycket tack vare att man lyckats behålla de flesta av sina nyckelspelare samtidigt som Skövde tappat en del tunga pjäser. Gästerna, som vanligtvis håller till i billingehov, har dessutom blandat och gett under försäsongen men trots det verkar man positiva inför dagens utmaning. 
Känslan är god trots lite tråkiga resultat. Stämningen inom gruppen är på topp och vi tar sakta men säkert steg i rätt riktning. Jag förstår hur viktig matchen är för supportrarna och jag tillsammans med laget ska göra allt vi kan för att ta hem 3 poäng till Skaraborgs huvudstad, säger tränaren Johan Hellström till klubbens hemsida. 
 
Vi rundar av med ett möte i den södra serien som kanske inte kan räknas som ett "riktigt" derby men som ändå har potential att bli en het bataljt. Både Vimmerby och HC Dalen har intressanta saker på gång och många tippar att dagens motståndare kommer vara med och slåss om allettanplatser när vi närmar oss jul. Tigrarna från de småländska skogarna har lyckats behålla lagkaptenen Jakob Karlsson samtidigt som defensiven förstärkts i form av Oskar Carlsson som spenderat de fyra senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan.
 
Samtidigt har Dalen knappast legat på latsidan, man har gjort en av ligans starkaste värvningar i Jonathan Tholander som gjorde 30 mål senast han spelade i Hockeyettan. Forwarden kommer senast från ett allsvenskt äventyr som hade mer att önska men det berodde till viss del på att han inte riktigt fick chansen i rätt omgivning i Vita Hästen. I sitt nya lag kommer han få mycket speltid både i fem mot fem och i powerplay där hans målsinne kan komma till användning. Det återstår att se om han hittar rätt redan idag. 
 
DAGENS MATCHER
Hockeyettan norra 
Kalix - Asplöven
Örnsköldsvik - Vännäs
Teg - Östersund 
Piteå - Boden 
Hockeyettan östra 
Gripen - Sollentuna 
Enköping - Hanviken
Hammarby - Väsby
Huddinge - Segeltorp
Trångsund - Vallentuna
Hockeyettan västra
Borlänge - Malung
Kumla - Surahammar
Köping - Arboga
Mariestad - Skövde
Hockeyettan södra
Helsingborg - Hanhals
Vimmerby - HC Dalen
KRIF - Mörrum 
 
Hur tror du det kommer gå i dagens matcher? 
 
 
 
 
Till top