Miniskräll i renrepet

Seriepremiären närmar sig för en av Hockeyettans mest intressanta nykomlingar.

För varje dag som går kommer Hockeyettans premiäromgång närmare och under helgen var flera lag i farten, på jakt efter ett positivt formbesked. I Vimmerby ishall bjöd hemmalaget in Kalmar till kamp och det skulle visa sig bli en tuff utmaning för tigrarna som spelat väldigt bra tidigare under försäsongen. Gästerna från östkusten segrade med 2-3 efter att Linus Dahlstedt satt den avgörande straffen och nykomlingarna kan gå till seriepremiär med en relativt god känsla i laget. Trots det verkade man inte helt nöjda med insatsen.
Vi startade bra, men det varade kanske bara i fyra fem minuter. De två första perioderna var lama och dåliga. Vi spred puckar och det var egentligen inget vidare alls skulle jag väl vilja säga. Men vi var ändå med resultatmässigt tack vare bra målvaktsspel och lite flyt, säger assisterande tränare Andreas Holfelt till 24Kalmar.

Försäsong är som bekant försäsong och därmed ganska oviktig men det är alltid positivt att vinna, det stärker självförtroendet och att lyckas göra det mot ett tippat topplag gör det hela ännu bättre. Kalmar och blandat och gett under försäsongen men det kan nog bero på att man har en hel del nya spelare i laget, det kan ta tid att få till det spelet man vill och vi kan nog räkna med att de kommer bli bättre för varje grundserieomgång som går.

Om det är positiva tongångar hos Kalmar så var det desto dystrare hos hemmalaget, förutom förlusten drabbades man nämligen även av en skada. Det var backen Ludvig Jardeskog som åkte på en smäll och 23-åringen fick därför spendera natten på sjukhus. Det verkar röra sig om en hjärnskakning men under gårdagskvällen var det fortfarande oklart hur kraftig den var. Noterbart från matchen var att den mycket väl hade kunnat sluta annorlunda, hemmalaget var nämligen bara en stolpträff ifrån att sätta 3-1 en bit in i andra perioden och då hade Kalmar haft det svårt att vända.