Nykomlingen värvar vidare

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
En av Hockeyettans nya bekantskaper fortsätter att förstärka truppen. 
 
På fredag är det dags för landets tredje främsta serie på herrsidan att dra igång och mycket är sig likt men det finns även en hel del intressanta nykomlingar som hoppas sätta färg på Hockeyettan. En av dem hittar vi i huvudstaden, det är Segeltorp som verkligen tagit för sig under sommaren och i dagarna har man gjort ytterligare en värvning som borde stärka lagets aktier. Det är forwarden Matthias Sundberg som ansluter till nykomlingarna. 
- "Björken" kontaktade Matthias och efter en veckas provspel så kom vi överens om ett kontrakt. I honom får vi en otroligt spel skicklig center som kan spela alla spelformer, säger tränaren Mikael Österblom till klubbens hemsida. 
 
Det här är utan tvekan en bra värvning, man får in en skicklig center som har flera bra säsonger bakom sig. 26-åringen har Flemmingsberg som moderklubb och har även spelat i klubbar som Huddinge och Djurgården, där han gjorde totalt 25 matcher säsongen 2013/14. Jag tog ett litet snack med Sundberg för att se hur det känns att vända tillbaka till Stockholm igen. 
Det känns bra, ska bli väldigt roligt! Vi har ett bra lag så det kommer bli en spännande säsong. 
 
Forwarden kommer senast från spel i Visby/Roma där han spenderat de två gångna säsongerna, i vintras stod han för sex mål och totalt 26 poäng på 47 matcher vilket är hans bästa notering på under sin tid på Gotland. 
Första året var det första gången som Visby gick till kvalserien och andra året åkte vi ut i play off 3 så jag får väl summera min tid i Visby som helt okej. Sedan har man ju mött härliga människor där som man tar med sig, säger Sundberg till bloggen. 
 
Om vi tar en titt på vilka spelare som anlänt till Segeltorp så kan man lätt konstatera att nykomlingen har en av Hockeyettans starkaste trupper, det finns riktigt skickliga spelare både i defensiv och offensiv samtidigt som man har ett spännande tränarpar. Leker vi med tanken skulle en förstafemma se ut som nedan. Och då finns det ändå en hel del andra bra spelare som kan ta plats i andrafemman och kanske ännu längre ner i hierarkin. Ta bara en spelare som Nicklas Nilsson som exempel, en rutinerad lirare som hade stor del i avancemanget och som gjort över 300 poäng i Hockeyettan. Det ser onekligen ut som att nykomlingen kan vara med och ställa till en hel del besvär för de andra lagen i serien. 
Backar: Marcus Lissäng / Adam Hansen
Forwards: Dennis Nordström / Matthias Sundberg / Måns Krüger 
 
Hur tror du Segeltorp kommer lyckas den här säsongen?
 
 
 
 
Till top