Seger för Hudiksvall i prestigemötet

Idag rullade Hockeyettans premiärhelg med fyra intressanta matcher.

Igår fick Visby/Roma en fin start på säsongen i och med sin seger mot Trångsund och idag var det dags att försöka spinna vidare med det, men den här gången var utmaningen betydligt större. Topptippade Hudiksvall bjöd in till kamp och hemmalaget skulle få en bra start på matchen, efter ungefär elva minuters spel kunde man ta ledningen genom nyförvärvet Sebastian Fakt och efter det kopplade man ett allt starkare grepp kring tillställningen. Ett par minuter innan eftermiddagens första pausvila utökades ledningen när Patrik Elfsberg stod på rätt plats och en bit in i andra perioden stod forwarden för ytterligare ett mål som satte Hudiksvall i en väldigt bra sits.

Gästerna från Gotland gav dock inte upp utan kunde reducera på straff genom Mikael Adamsson i slutet av perioden. En väldigt stökig period. Mellan matchminut 28-35 fick domaren Nicklas Dyrén dela ut totalt 72 utvisningsminuter.

Kapten Jonas Lindström och hans lag fick en bra start på säsongen.

I tredje perioden fick Hudiksvall en riktig drömstart, redan efter fyra minuters spel hittade Markus Kinisjärvi en lucka bakom Daniel Marmenlind i Visbymålet och i samma stund var segern mer eller mindre säkrad. Gästerna orkade inte få till en slutforcering och man får åka hem till Gotland med en förlust i bagaget, något som kanske är ganska väntat eftersom man redan hade en match i benen och så här pass tidigt på säsongen kan det göra stor skillnad. Noterbart är att Visby/Romas Anton Brandhammar drog på sig en onödig utvisning i slutet av matchen efter att ha gjort en ful tackling som resulterade i 5+20. Om gästerna inte riktigt lyckades idag stod Hudiksvall däremot för en bra och stabil insats, det finns fortfarande saker att slipa på men det vore konstigt om allt fungerade perfekt redan i seriepremiären. Nästa utmaning är på onsdag då Vallentuna kommer på besök till Glysishallen.

MATCHFAKTA
Hudiksvall - Visby/Roma: 4-1 (2-0,1-1,1-0)
1-0, Sebastian Fakt (Kinisjärvi)
2-0, Patrik Elfsberg (Manberg, Marklund)
3-0, Patrik Elfsberg (Marklund, Manberg)
3-1, Mikael Adamsson
4-1, Markus Kinisjärvi (Fakt, Naenfeldt)
Skott: 38-19
Utvisningsminuter: 39-94
Publik: 554 (Glysishallen)

Under dagen har vi även sett en målrik batalj mellan Forshaga och Grums där det tillslut blev gästerna som tog hem segern med 3-5. I Lindesberg såg hemmalaget Lindlöven ut att gå mot en relativt säker seger mot Tranås men gästerna lyckades både reducera och kvittera i slutskedet av tredje perioden. Matchen fick därför avgöras i förlängningen där Eric Gustafsson blev stor matchvinnare för Tranås. I den matchen kan det vara värt att lyfta fram just Gustafsson, förutom segermålet var han inblandad i ytterligare två mål och forwarden ser ut att ha fått en riktigt fin start på sin säsong.

Idag spelas även det upptrissade derbyt mellan Nybro och Kalmar men den matchen är inte färdigspelad när det här inlägget publiceras.