Topp 5 - Hockeyettan norra

Hockeyettan / Permalink / 0
Jag tänkte ge mig på någonting som är omöjligt. 
 
Under inledningen av hösten så fylls internet till bredden av olika listor på vilka spelare, lag och supportrar som egentligen är bäst. Det skapar automatiskt en hel del diskussioner och det är väldigt sällan som alla är överens. Jag brukar egentligen inte göra så mycket listor eller rankingar inför säsongerna, tycker det är rätt svårt att jämföra hundratals spelare men idag tänkte jag ändå göra ett undantag. I det här inlägget ska jag (försöka) ranka de fem främsta spelarna i Hockeyettans nordligaste grundserie. Ni får gärna komma med kommentarer och göra egna listor i kommentarsfältet. Det finns säkert ett flertal spelare som jag helt missat att ta med. 
 
 
Fortsätter Juel att vara en av seriens bästa? 
Foto: Peter Scott
 
 
5) Tim Juel (Östersund) 
Vi inleder med en av Hockeyettans främsta målvakter, som egentligen borde ha testats på en högre nivå vid det här laget. 24-åringen går in på sin femte säsong som en ordinarie spelare i Östersunds A-lag och numera är han även en av deras viktigaste spelare. Den gångna säsongen vann Juel grundseriens målvaktsliga och han spelade även bra under allettan, där han stod i femton av de arton omgångar som spelades. Ska Östersund ha en lyckad säsong måste den här spelaren leverera. 
 
4) Johan Pettersson (Kalix) 
När det rankas spelare lyfts ofta de offensiva stjärnorna fram men det är inget snack om att Johan Pettersson är en spelare som måste nämnas på den sån här lista. Den spelskicklige backen har varit dominant under de senaste säsongerna och mycket talar för att Kalixsonen kommer fortsätta på samma spår även i vinter. 29-åringen har testat på spel i Hockeyallsvenskan men kommer mer till sin rätt i ettan där han verkligen får chans att skina. Förutom att hjälpa till i defensiven stod Pettersson för imponerande 45 poäng på 39 matcher förra säsongen. 
 
3) Johan Skiöld (Östersund) 
Här hittar vi ett av den norra seriens mest intressanta nyförvärv. Skiöld kommer senast från en stark säsong där han spelade upp Västerås tillbaka till Hockeyallsvenskan och många blev förvånade att forwarden inte fick följa med. Istället blev det en flytt upp till Östersund (där han tidigare spelat tre säsonger) och där lär han få en nyckelroll, laget har tappat flera offensivt skickliga spelare och nu är det tänkt att 28-åringen ska försöka ersätta dem. Senast han drog på sig den gröngula tröjan noterades Skiöld för 36 poäng på 33 matcher och vi kan nog förvänta oss något liknande även i vinter. 
 
2) Magnus Isaksson (Piteå)
Här kommer en riktig lågoddsare. Isaksson är inne på sin sjätte säsong i Piteåtröjan och han har hela tiden rankats som en av de främsta spelarna. Den här vintern är inget undantag. 31-åringen kommer från en lyckad säsong där han bland annat stod för 47 assist och det är inget snack att han fortfarande håller hög klass. Forwarden har tidigare spelat tre säsonger i Elitserien och över 200 matcher i Hockeyallsvenskan vilket gör honom till en av Hockeyettans mest erfarna spelare.  
 
1) Joakim Högberg (Piteå) 
Från en Piteåspelare till en annan. Precis som Isaksson är Högberg en rutinerad lirare som egentligen skulle kunna spela på en högre nivå. 2015-17 spenderades i Hockeyallsvenskan men sedan flyttade forwarden tillbaka till Piteå där han genast blev en nyckelspelare. Forwarden stod för imponerande 31 mål och totalt samlade han ihop 61 poäng på 50 matcher. En väldigt fin siffra. Om laget ska ha en chans att äntligen nå Hockeyallsvenskan gäller det att Högberg fortsätter på den inslagna vägen.  
 
Eftersom det som sagt var mer eller mindre är omöjligt att bara plocka ut fem spelare så väljer jag att även ta med fem bubblare, som också kommer sätta färg på serien den här säsongen. Håll till godo! 
 
Tommy Wargh (Boden) - rutinerad back som är en av Bodens viktigaste spelare. En av klubbens bästa värvningar de senaste åren. 
Sebastian Magnusson (Örnsköldsvik) - underskattad lirare som har flera fina säsonger bakom sig. Kan det här bli vintern då han spelar till sig en allsvensk chans? 
Elias Bjuhr (Östersund) - rutinerad forward som är tillbaka i Östersund efter att ha spenderat två år i Norge och Tyskland. Har gjort imponerande 243 poäng på 285 matcher i Hockeyettan. 
Oskar Sehlstedt (Boden) - skadedrabbad målvakt som håller hög klass när han väl kan vara på isen. Kan få en nyttig nystart uppe i Boden. 
Carl Becker (Piteå) - doldis som fick något av ett genombrott förra säsongen, då han bland annat stod för 18 mål. Är fortfarande ung och kan säkert bli ännu bättre i vinter. 
 
Vem tycker du är Hockeyettan norras bästa spelare?
 
 
Till top