Topp 5 - Hockeyettan östra

Hockeyettan / Permalink / 0
Idag passar vi på att plocka russinen ur kakan som kallas Hockeyettan östra. 
 
För några dagar sedan gjorde jag ett försök att lista de fem bästa spelarna i den norra serien och idag har turen kommit till den östra serien, eller stockholmsserien som vissa kallar den. För några år sedan var det mestadels lag från huvudstaden men numera finns det även lag både mer norrut och söderut som sätter färg på serien. Precis som förra gången får ni gärna lista de spelare som ni tycker är bäst nere i kommentarsfältet. 
 
Håller Åkerlund hög klass även i vinter? 
Foto: Peter Scott 
 
5) Adam Hansen (Segeltorp)
Vi inleder med en spelare som enligt många är för bra för att hålla till i Hockeyettan. 24-åringen har spelat drygt hundra matcher i allsvenskan men kommer senast från en stark säsong med Huddinge, där han bland annat samlade ihop tillräckligt många poäng för att bli delad etta i grundseriens poängliga. Nu är det spel med nykomlingen Segeltorp som gäller och han lär vara en av lagets viktigaste spelare i jakten på att överraska och ta en allettanplats. 
 
4) Albin Ivarsson Hamberg (Gripen)
Här kommer en riktig publikfavorit som återvänder till hemstaden. Ivarsson Hamberg kommer senast från en händelserik säsong som inledes i Gripen för att sedan fortsätta i AIK innan den rundades av i Vita Hästen där han spelade tretton matcher under våren. 24-åringen var med att ta Nyköpingslaget från division fyra till Hockeyettan och väl där stod han för drygt en poäng per match innan det allsvenska äventyret drog igång. Har helt klart potential att åter spela på en högre nivå men då krävs fina insatser i Gripentröjan. 
 
3) Magnus Åkerlund (Hudiksvall)
Det kom som en riktig överraskning när Hudiksvall förra våren gick ut med nyheten att Åkerlund skulle spela med dem. Den erfarne målvakten kom senast från tre år uppe i Sundsvall men hade ett tidigare förlutet i klubbar som HV71 och Timrå där fyra SHL-säsonger spenderades. Trots att han tagit ett par steg ner i seriesystemet är 32-åringen fortfarande väldigt bra, han kommer från en relativt lyckad säsong där han vann grundseriens målvaktsliga och med bra uppbackning är det tänkt att den NHL-draftade keepern ska ta Hudik till kvalserien. 
 
2) Björn Jonason (Huddinge)
På andraplatsen hittar vi en spelare som inte riktigt fått den uppmärksamhet han förtjänat. Jonason har öst in poäng i Hockeyettan de senaste tio åren men väntar fortfarande på en chans i Hockeyallsvenskan. Så sent som i vintras stod forwarden för totalt 43 poäng varav fem kom på de sju matcherna han spelade i kvalserien. I och med den enorma spelarflykten som Huddinge drabbats av lär Jonason få en ännu viktigare roll än tidigare och det ska bli väldigt intressant att följa 30-åringens framfart under vintern. 
 
1) Måns Krüger (Segeltorp)
Det kryllar av spelskickliga lirare i den östra serien och man skulle säkert kunna välja en annan spelare som den bästa men mitt val är ändå Krüger, som bytt Huddinge mot Segeltorp under sommaren. 26-åringen stod för 40 assist den gångna säsongen och är fortsatt en av Hockeyettans främsta på sin forwardsposition. Säsongen 13/14 fick han chansen i Hockeyallsvenskan med Djurgården och det känns som att han skulle kunna klara sig där även i vinter, om han fått chansen i rätt lag och i rätt roll. 
 
Eftersom det finns så många bra spelare plockar jag ut ytterligare fem spelare som förväntas sätta färg på serien den här säsongen. 
 
Marcus Lissäng (Segeltorp) - ett annat starkt nyförvärv av nykomlingen och precis som Hansen skulle han inte göra bort sig på en högre nivå. 
Oskar Lundberg (Visby/Roma) - kommer från en problematisk säsong men håller hög klass när han får vara skadefri. Har potential att göra uppåt 20 mål om han får spelet att stämma. 
Robin Axbom (Gripen) - rutinerad back som är tillbaka i Nyköping. Har tidigare spelat allsvensk hockey med både Västerås och AIK, samt varit utlandsproffs i två olika länder. Stod för 30 poäng senast han spelade i Nyköping. 
Markus Kinisjärvi (Hudiksvall) - flera klubbar ville ha honom men det blev Hudiksvall som vann dragkampen om spelaren som toppade Visby/Romas interna poängliga den gångna säsongen. Har spelat över 150 matcher i Hockeyallsvenskan och lär få en nyckelroll i sitt nya lag. 
Dennis Nordström (Segeltorp) - vi rundar av med ytterligare ett starkt nyförvärv som förväntas ta nykomlingarna till nya höjder. Stod för 19 mål i vintras men är även en väldigt bra passningsspelare och borde ha goda chanser att vinna poängligan den här säsongen. 
 
Bubblare: Daniel Fahlström (Huddinge), Robin Sjörén (Segeltorp), Mikael Adamsson (Visby/Roma), Henrik Marklund (Hudiksvall), Kim Lennhammer (Huddinge) 
 
Vem tycker du är Hockeyettan östras bästa spelare?
 
 
 
Till top