Den allsvenska kvalserien: hoppet ute för Hudiksvall

Trots en många sätt lyckad säsong lyckas inte Hudiksvall med sitt mål. 
 
Det har funnits några lag i Hockeyettan som siktat in sig på att ta steget upp till Hockeyallsvenskan, och även om Hudiksvall kanske inte slagit sig för bröstet lika mycket som några andra klubbar så har det inte varit något snack om att laget från Hälsingland haft den ambitionen. Gårdagens storförlust (1-7) borta mot Almtuna gör dock att den allsvenka drömmen har slocknat.
- Det är klart att det är en tung kväll när det blir så här. Vi följer väl inte riktigt matchplanen fullt ut utan vi ger dem lite för mycket tid överallt på banan och det räcer mot ett sådant här skickligt lag som Almtuna. Då tar de vara på chanserna, sa Hudiksvalls assisterande tränare Magnus Nilsson till Helahälsingland efter slutsignalen. 
 
Det räckte inte hela vägen för Hudiksvall den här säsongen. 
Foto: Peter Scott 
 
Visst, Hudiksvall lyckas inte fullt ut med sin målsättning men det vore ändå hårt att kalla klubbens säsong för ett misslyckande. Laget vann grundserien i överlägsen stil, bjöd sedan på flera fina insatser i allettan och i playoff slog man ut Köping, Piteå och Östersund. Det är väldigt imponerande. Det finns dessutom en hel del spelare som tagit ett extra kliv framåt under säsongens gång, Sebastian Manberg har gjort sin poängmässigt bästa säsong i karriären och målvakten Andreas Bosson har visat att han är ett stort framtidslöfte som laget kan förlita sig på. Dessutom har klubben värvat bra spelare under säsongens gång, Erik Flood kom in och spetsade en redan bra backuppsättning och när det vankades playoff anslöt profilen Conny Strömberg som också gjort en hel del nytta. 
 
Att sätta fingret på varför Hudiksvall inte tar steget upp är faktiskt inte så svårt, en hel del saker har sett bra ut även i kvalet men det blev noll poäng och 3-17 mot de allsvenska lagen. Ska ett lag från Hockeyettan lyckas avancera gäller det att plocka poäng mot de två allsvenska lagen som slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar. 
 
Trots den här lilla summeringen är ju säsongen inte slut än, det återstår fortfarande tre matcher och laget kan fortfarande ha en avgörande roll i hur kvalserien kommer sluta. I nästa omgång ställs laget mot Kristianstad som fortfarande drömmer om allsvenskan och gör de en bra insats i den matchen kan minska skåningarnas chans till avancemang avsevärt. 
 
MATCHFAKTA
Almtuna - Hudiksvall: 7-1 (3-0,2-1,2-0)
1-0, Jens Jakobs (Svensson, Lunsjö)
2-0, Tobias Liljendahl (Hertzberg, Mårtensson)
3-0, Lucas Sandström (Milton, Mårtensson)
4-0, Viktor Hertzberg (Liljendahl, Mårtensson)
5-0, Victor Rollin Carlsson (Milton, Sandström)
5-1, Sebastian Fakt (Lindström)
6-1, Viktor Hertzberg (Liljendahl, Johansson)
7-1, Simon Johansson (Mårtensson)
Skott: 28-25
Utvisningsminuter: 6-6
Publik: 1297 (Gränbyhallen, Uppsala)
 
Hur skulle du summera Hudiksvalls säsong? 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!