Den allsvenska kvalserien: inför kvällens matcher

Den allsvenska kvalserien / Permalink / 0
Kvalet rullar vidare och insatserna blir allt högre. 
 
Först och främst är det på sin plats att gratulera Oskarshamn till SHL-avancemanget. Det är väldigt imponerande, inte minst med tanke på att ingen verkade tro på klubben när säsongen drog igång. Undertecknad tippade laget som sjua i grundserien och får därmed be om ursäkt, det är inget snack om att man var bra mycket bättre än så och avancemanget är välförtjänt. 
 
SHL är därmed stängt ytterligare en säsong men i Hockeyallsvenskan finns det fortfarande två vakanta platser, som bekant har Almtuna och Vita Hästen presterat så pass dåligt att man behöver kvala för att behålla sin allsvenska status och som det ser ut inför kvällens matcher får bara ett av lagen behålla sin plats. Almtuna ligger tvåa medan Vita Hästen är trea, dock på samma poäng som sin allsvenska kollega men med en betydligt sämre målskillnad. 
 
Viktiga poäng står på spel för Vita Hästen ikväll. 
Foto: Peter Scott 
 
Norrköpingslaget föll mot Kristianstad i den senaste omgången vilket sätter extra press på dem inför kvällens match mot Tranås. Ett formstarkt Tranås som senast kommer från en stabil 5-2 seger borta mot Boden där man avslutade matchen väldigt starkt. Lägg därtill att laget vann det senaste mötet mot Vita Hästen med 5-3 i Himmelstalundshallen. Jag tog ett litet snack med backen Fredrik Lindström för att se hur han ser på kvällens uppgift, samt hur han tycker lagens senaste möte mot varandra var. 
Jag tycker väl att vi gör en riktig laginsats där vi verkligen krigar i 60 min. Vi spenderar ganska mycket tid i egen zon men gör det ändå bra. Visst vi släpper till några lägen men i de lägena så gör vår målvakt viktiga och bra räddningar. Tycker också att vi gör ett oerhört bra jobb i boxplay och offrar och hänsynslöst.
 
Sedan var vi väldigt effektiva framåt också, så jag tycker ändå att vi förtjänade att vinna trots skottstatistiken. Vi gjorde de verkligen som ett lag och tycker väl att Hästen inte kom upp i samma krigarnivå som oss i den matchen. Men imorgon är det nya match med nya förutsättningar. Jag tror vi kommer att få se en fartfylld och bra hockey där det kommer vara krig om varje centimeter där ute på banan, säger backen till bloggen kvällen innan matchen. 
 
Ni kommer senast från en seger uppe i Boden, hur tycker du att er form är just nu? 
Det var en liten trevande start på matchen. Tycker väl inte Boden kommer ut så som vi förväntade oss samtidigt som vi inte kommer ut så som vi vill heller. Men vi avslutar matchen på ett mycket bra sätt och gör ju fem mål i sista perioden, så det är ju väl godkänt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på den vägen men vi kommer behöva spela med lite större marginaler och noggrannhet över hela banan för att vinna matchen. Men känslan är bra, pressen ligger på Hästen och jag hoppas att vi kan komma ut starkt och spela den hockey vi vill i vår hemmaborg.  
 
Det är inget snack om att gästerna har mycket press på sig inför kvällen, laget har blandat högt och lågt även i grundserien och det senaste dygnet har man dessutom fått en del negativa rubriker som inte handlat om själva spelet. I sin senaste match saknades skärpan i avsluten (det blev bara två mål på 38 skott) men ikväll kan även defensiven och inte minst målvaktsspelet bli viktigt. 
Det kommer bli en tuff match, känns som Tranås en bra dag kan slå alla lag i den här kvalserien. Vi måste göra våran bästa prestation över 60 minuter för att ta tre poäng, något annat räknar jag inte med, säger målvakten Viktor Kokman till bloggen. 
 
Förutom mötet mellan Tranås och Vita Hästen väntar två andra matcher som också blir värda att ta en extra titt på. Nere i Kristianstad ska hemmalaget försöka ta tre poäng mot Hudiksvall som skulle göra att dem behåller förstaplatsen inför de två sista omgångarna och uppe i Boden ska Almtuna göra allt de kan för att samla ihop tillräckligt många poäng för att behålla Hästen bakom sig i tabellen. 
 
Kvällens matcher
Boden - Almtuna
Tranås - Vita Hästen
Kristianstad - Hudiksvall
 
Tabellen 
1. Kristianstad, 16 poäng
2. Almtuna, 15 poäng (+19)
3. Vita Hästen, 15 poäng (+8)
4. Tranås, 11 poäng 
5. Hudiksvall, 5 poäng
6. Boden, 1 poäng 
 
 
Hur tror du det går i kvällens matcher?
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans sportbar, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top