Värvningsnytt

Vi tar en titt på några av de senaste dagarnas övergångar. 
 
En lång och händelserik säsong är över för lagen i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan men nu inleds en ny och minst lika viktig period. Mellan april-september ska de olika lagen bygga sina trupper inför kommande säsong och en del är redan i full fart. En klubb i Hockeyallsvenskan som varit aktiva den senaste tiden är BIK Karlskoga. För några dagar sedan stod det klart att Nikola Pasic ansluter från Linköpings J20-lag där han noterades för 41 poäng på 39 matcher den här säsongen men 18-åringen fick även chansen att göra femton matcher i SHL. Dessutom lånades han under en kort period ut till just Karlskoga. 
 
Tim Juel gör sig redo för sitt första allsvenska äventyr. 
Foto: Peter Scott 
 
Tidigare under våren har klubben även värvat målvakten Tim Juel från Östersund och för ett par dagar sedan förstärktes defensiven ytterligare i form av backen Wilhelm Westlund som senast kommer från spel i Vita Hästen. "Wille" är bara 24 år men har redan hunnit med att spela över 200 matcher i Hockeyallsvenskan och det har även blivit ett gäng matcher i SHL för stockholmaren som hoppas utvecklas vidare i Nobelhallens inre. 
-  Jag har mött BIK i många år, det har varit många tuffa matcher, både på isen och på läktaren och det ska bli kul att nu byta sida. Karlskoga är en spännande klubb som ofta tillhör toppen av tabellen, säger backen till klubbens hemsida. 
 
Det är inte bara BIK Karlskoga som är i farten, AIK har redan förstärkt truppen med en hel rad spelare samtidigt som Södertälje tappat poängkungen Nicolai Meyer till Malmö. Dansken var en av Hockeyallsvenskan främsta den här säsongen och det lär bli svårt att ersätta forwarden som nu ska försöka etablera sig i SHL. IK Pantern förstärker offensiven i form av Patrik Blomberg som senast kommer från en säsong i SHL med Timrå men 25-åringen har tidigare spelat tre säsonger i Pantern så han borde komma tillrätta relativt snabbt i sin "nya" klubb. 
 
I Hockeyettan har det också hänt en del intressanta saker, tidigare har vi rapporterat om att Hudiksvall förlängt med några av sina spelare och nu är det även bestämt att Magnus Nilsson stannar kvar i rollen som assisterande tränare. Samtidigt har Mörrum gått ut med att Sergei Joukov kommer att tränare laget den kommande säsongen. 60-åringen kommer senast från en säsong där han hade ett stort ansvar över juniorverksamheten i Grästorp men ryssen har tidigare tränat klubbar som Hudiksvall och Kiruna, samt två säsonger i Hockeyallsvenskan med Arboga. 
 
Sommarvärmen verkar redan vara påväg och det gör att bloggen förmodligen kommer gå på sparlåga under vissa perioder men det lär dyka upp inlägg om diverse värvningar titt som tätt, samt att vi ska inleda säsong två av intervjuserien "Over there" där vi snackar med svenska spelare som tagit steget över till andra sidan atlanten. På återseende!
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!