Hockeyettan: 5 värvningar som sätter färg på serien

Vi inleder veckan med att ta en titt på några förstärkningar som gör Hockeyettan extra intressant den här säsongen. 
 
Visst, det finns både spelare och lag som skulle se det som ett gigantiskt misslyckande att spela i Hockeyettan men samtidigt är landets tredje bästa liga en väldigt intressant och bred serie. Där finns allt från talanger som väntar på sitt genombrott till gamla giganter som valt att ta ett eller två steg ner i seriesystemet. Här kommer fem nyförvärv som jag tycker gör Hockeyettan lite extra intressant säsongen 2019/20. 
 
Andreas Frisk, från Västervik till Mörrum 
Laxarna ser ut att kunna ta Hockeyettan med storm, förra säsongen var man en nykomling som gjorde helt okej ifrån sig men år två ser på förhand ut att kunna bli något helt annat. I dagarna förstärktes defensiven i form av backen Andreas Frisk som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan (där han gjort flera hundra matcher) men 35-åringen har även lirat SHL-hockey samt testat lyckan utomlands. Jag har svårt att se någon back i den södra serien som är lika bra som Frisk, om han får vara just det - frisk alltså. 
 
Conny Strömberg, från Hudiksvall till Surahammar 
Det är klart som korvspad att gamle Strömberg tar plats i kategorin "tunga värvningar". Forwarden, som fyller 44 senare i höst, är naturligtvis inte lika bra som när han hade lekstuga i Örebro för några år sedan men det är ändå inget snack om att gubben fortfarande kan spela hockey. Han kommer senast från en säsong där det blev spel i tre olika klubbar och där allt rundades av med några riktigt fina insatser i Hudiksvallsströjan (16 poäng på 17 matcher i playoff+kvalserie talar sitt tydliga språk). Surahammar är kanske inget topptippat lag men räkna med att Strömberg hinner lägga några smörpass innan nästa flytt. För visst blir det minst två klubbar även den här vintern? 
 
Strömberg noterades för totalt 61 poäng på 46 matcher den gångna säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Per Savilahti Nagander, från Herlev till Boden 
Det har tagit sin tid men nu är den väldige backen tillbaka på svensk mark. 34-åringen kommer senast från en halvlyckad sejour nere i Danmark och har tidigare spelat en del i Finland men är främst känd för sin tid hemma i Luleå där det blev åtta säsonger i A-laget. Har sina främsta styrkor i det defensiva spelet och det känns därför som en bra värvning av ett lag som annars brukar fokusera mer på offensiven. Vill man nå långt gäller det att ha någon trygg pjäs längre bak i banan. Har börjat snegla på livet efter hockeyn men borde ha åtminstone en fin säsong kvar i kroppen. 
 
Tobias Ericsson, från Modo till Vallentuna 
Ericsson borde rimligtvis ha haft massor av andra alternativ så det känns en smula överraskande att 32-åringen väljer att återvända till moderklubben. Kommer senast från en vinter i Modo som inte riktigt gick enligt planen. Har, trots sin hyfsat ringa ålder, hunnit spela över 500 matcher i Hockeyallsvenskan vilket gör honom till en av Hockeyettans mest rutinerade spelare. Vallentuna har ett ganska spretigt lag med spelare från 18 till 43 års ålder och tippas inte superhögt men den här värvningen gör utan tvekan att fler kommer hålla ögonen på laget. 
 
Marcus Paulsson, från Karlskrona till Mörrum 
Mörrum har ett av Hockeyettans mest intressanta lag på pappret med en hel rad av fina nyförvärv men visst är det så att hemmasonen Paulsson står ut lite extra ut mängden. Den landslagsmeriterade forwarden kommer senast från en riktigt stark säsong i Hockeyallsvenskan och det är inget snack om att 35-åringen borde kunna dominera även i Hockeyettan. Det viktiga är att han är motiverad (vilket han verkar vara), samt hamnar i en omgivning där hans spel kommer till störst nytta. Då kan det bli en väldigt rolig säsong i klassiska Jössarinken. 
 
Ett hedersomnämnande
Pierre Gustavsson, från Västervik till Vimmerby
Visst, Gustavsson är kanske inte Hockeyettans sexigaste värvning men 29-åringen kommer ändå till tigerkulan med en hel del rutin i bagaget. Har tre allsvenska säsonger hos rivalen Västervik bakom sig men han har även ett förlutet i Vimmerby (10-12), forwarden hade bland annat en stor del i klubbens avancemang från division två. Kommer förmodligen inte ösa in poäng men lär ändå få en nyckelroll i nye tränaren Peter Nordströms lagbygge. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
4
223 ammo

Hi there very nice site!! Man .. Beautiful .. Superb ..
I will bookmark your web site and take the feeds also?
I'm happy to find so many useful information here in the publish, we
want develop more strategies on this regard, thank you for sharing.
. . . . .

H1000 Powder For Sale

My brother suggested I might like this web site.

He was totally right. This publish actually
made my day. You can not believe simply how much
time I had spent for this information! Thanks!

federal black cloud

You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something
which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me.
I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of
it!

photographer in paris

I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep
it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back
later. All the best