Rutin till Hockeyallsvenskan

Allsvenskan, Silly Season / Permalink / 0
Almtuna förstärker defensiven inför säsongen. 
 
Att kalla Almtunas säsong 18/19 för en succé vore en rejäl överdrift, faktum är att de flesta verkar överens om att den blev ett stort misslyckande. På förhand såg truppen intressant ut och många trodde laget skulle komma relativt högt i tabellen men det blev tillslut en elfteplats för Uppsalalaget och i det negativa kvalet blev man bara trea. Degraderingen till Hockeyettan var därmed ett faktum. 
 
Som tur var, om man hejar på Almtuna, drogs IK Pantern med så pass stora ekonomiska problem att de fick dra sig ur serien och vips var AIS tillbaka i allsvenskan igen. Under sommaren har man tappat en del spelare som trodde laget åkt ur för gott men en del andra har valt att stanna, bland dessa finns backklippan Per Svensson och poängkungen Tony Mårtensson. Just Mårtensson sägs ha haft en nyckelroll i klubbens senaste värvning - backen Nikolai Belov
 
- Det är en jäkla bra kille som verkligen spelar för laget och har jättefina meriter från KHL och Ryska landslaget. Han kommer att vara defensivt väldigt stabil och jättenyttig för oss, säger Mårtensson till klubbens hemsida. 
 
Belov är, meritmässigt, en av Hockeyallsvenskans tyngsta värvningar inför säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Belov kommer, precis som Mårtensson säger, till Almtuna med en hel del rutin och meriter i bagaget. 32-åringen debuterade i KHL redan för tio år sedan och har hunnit spela närmare 400 matcher i serien som av de flesta rankas som Europas främsta. Backen har dessutom gjort ett antal landskamper och våren 2011 tog han plats i Rysslands VM-trupp, där bland annat även storstjärnan Ilya Kovalchuk ingick.  Förutom landskamperna finns även en KHL-titel från säsongen 14/15 och det var då som backen var lagkamrat med Mårtensson. 
 
Trots meriterna kan det ställas en del frågetecken kring Belov, han har inte spelat någon hockey sedan säsongen 2016/17 och lär därför behöva en startsträcka innan han kommer igång. Backen har dock tränat med Almtuna i ungefär två veckor så de borde ha hyfsad koll på om han har det som krävs för att prestera när säsongen drar igång. 
 
FAKTA: Nikolai Belov
Ålder: 32 år
Längd/Vikt: 192cm/88kg
Position: back
Statistik 2018/19: spelade ej 
Meriter: KHL-mästare, 35 A-landskamper för Ryssland, 394 matcher i KHL. 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top