Säsongen är igång!

Ikväll smygstartar säsongen 19/20 med ett intressant möte. 
 
Många lag har fortfarande inte haft sina officiella ispremiärer men redan ikväll är det dags för del, som jag noterat, första träningsmatchen på den nya säsongen när Nybro bjuder in Oskarshamn till kamp. Det blir alltså ett möte mellan en på förhand outsider från Hockeyettan och en nykomling i SHL som har en imponerande resa bakom sig. 
 
Markus Modigs har spelat mängder av matcher mot Nybro men nu gör han det som SHL-spelare. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Oskarshamn kommer till glasriket med mängder av nya spelare som ska försöka befästa sina platser i kedjorna och för publiken i Nybro blir det här ett fint tillfälle att återse en del spelare. Under våren och sommaren har SHL-nykomlingen värvat en del spelare som har ett förlutet i Hockeyettan södra. Spelare som Hampus Harlestam och Pontus Näsén höll till i Vimmerby så sent som i våras och även om de förmodligen inte kommer få massor av speltid under säsongen så borde de få chansen att visa upp sig ordentligt under försäsongen. Just Näsén är en spelare som det luktar skrällvarning om. 
 
Även hemmalaget har värvat en hel del spelare de senaste veckorna, man tror mycket på Kalle Hult från HC Dalen och i form av målvakten Robin Johansson gjorde en finfin värvning redan under slutet av våren. Lagets senaste värvning är forwarden Viktor Lennartsson som tidigare spelat i Tranås men som senast kommer från en sejour i Tyskland där det bland annat blev 63 poäng på 68 matcher i tredjeligan. 25-åringen är ung men ändå rutinerad och kan i rätt omgivning visa sig vara en riktig spetsvärvning. Nu i laget är även tränaren Mikael Tisell som därmed är tillbaka på samma plats där han tränade säsongen 05/06, då med allsvensk status. Nu är det dock Hockeyettan som gäller och han verkar se positivt på kvällens utmaning. 
Det ska bli kul, vi får något rejält att bita i. Det gäller att jobba hårt oavsett vad det står på tavlan. Vi möter ett väldigt bra lag och det kommer att bli hårda bud. Det kommer att bli inspirerande. Jag hoppas naturligtvis att folk kommer och kollar på matcherna och börjar sätta sig in i vilket lag vi har. Det finns ett bra grundintresse för hockeyn här i Nybro. Både jag och laget hoppas att publiken kommer och supportar oss och att intresset och stödet fortsätter, säger Tisell till klubbens hemsida. 
 
Matchen startar 19:00 och sänds på Barometerns hemsida. 
 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!