Hockeyettan: Fortsatt hetta i Skaraborg

Trots de senaste årens utveckling råder det heta känslor väster om Vättern. 
 
Hockeyettans grundserier börjar sakta men säker närma sig sitt slut, i vissa av dem finns det fortfarande en hel del spänning men den västra serien är ett undantag. Med tre omgångar kvar att spela står det (i stort sett) redan klart vilka lag som kommer ta sig till Allettan, Mariestad går mot serieseger och kan blicka tillbaka på en minst sagt fin höst - med ett par undantag. 
 
De senaste åren har laget tagit stora kliv framåt och även om man inte nått Hockeyallsvenskan så har man stärkt sin position, både i Hockeyettan och i regionen. Numera är det Skövde som återses längre ner i tabellen men när det vankas derby verkar "sikarna" höja sig ett par snäpp. Igår utspelade sig en svängigt derby i Mariehus Arena (fast de flesta fortfarande kallar det för Katrinhallen) där hemmalaget tog ledningen med både 2-1 och 3-2 men Skövde vägrade att ge upp och med mindre än fem minuter kvar att spela kom kvitteringen genom Lukas Johansson som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen. 
 
Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar och där klev gästernas Henrik Thegel och Jonas Nyman fram med varsitt mål som säkrade två poäng som mer eller mindre säkrar klubbens biljett till Allettan.
 
Trots en fin insats räckte det inte hela vägen för Mariestad i slaget om Skaraborg. 
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv)
 
Nu har laget åtta poäng till godo på sexan Nyköping som dessutom har en betydligt sämre målskillnad. Segern gav även Skövde tillfälle att fira framför Mariestadspubliken som fick lämna hallen besvikna. Efter matchen hörde vi av oss till hemmalagets Erik Olsson, som gjorde mål både under ordinarie matchtid och straffläggningen, för att se hur han såg på matchen. 
 - Det var en jämn match med ganska fysiskt spel. Vi gör en okej match men inte mer än så, synd att vi inte utnyttjar möjligheterna i powerplay men samtidigt gör vi det bra i boxplay, sa forwarden efter slutsignalen. 
 
Skövdes säsong har varit långt ifrån perfekt hittills men man har ändå gjort hyfsat bra ihop sig och haft fler toppar än dalar vilket gör att det skulle kännas rättvist om det räcker till Allettan. En av lagets främsta spelare under hösten har varit backen Adam Thilander, han har noterats för sexton poäng på 19 matcher vilket gör att 21-åringen är med uppe i toppen av backarnas poängliga. Här kommer hans analys efter gårdagens derbyvinst. 
- Tycker vi gör en väl genomförd match där det svänger en hel del. Starkt av oss att komma tillbaka efter att de gör 3-2 ganska sent i matchen. Vi får en boost av det och självklart skulle vi avgjort tidigare när vi fick chansen i powerplay både i slutskedet av matchen men även i förlängningen. Vi lyckas ändå vinna tillslut och det är det viktigaste!
 
MATCHFAKTA 
Mariestad - Skövde: 3-4 (1-1,1-1,1-1,0-0,0-1)
0-1, Lukas Johansson (Olsson, Frödelius)
1-1, Simon Ericsson (L.Engqvist,F.Engqvist)
2-1, Jesper Lindén (Davidsson)
2-2, Jesper Erlandsson (Forsmark)
3-2, Erik Olsson (Lögdal, Norlöv)
3-3, Lukas Johansson (Brandhammar, Dahné)
3-4, Jonas Nyman (GWS)
Skott: 42-33
Utvisningsminuter: 10-10
Publik: 2000 (Mariehus Arena)
 
Tror du Mariestad eller Skövde tar sig längst den här säsongen?
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!