Hockeytrean: en omtalad tackling

Gårdagens största snackis var ett hett möte - i Hockeytrean.

Glöm allt vad SHL och Hockeyallsvenskan hetar, gårdagens snackis i hockeysverige var istället det som hände i matchen mellan IK Guts och Virserum i alltrean södra. En bit in i tredje perioden skadades gästernas Robin Adolfsén när han slagit huvudet i sargen efter en tackling. Forwarden fick lämna isen på bår och gästerna valde att inte fullborda matchen. Klockan fick rulla till perioden var slut och hemmalaget vann med 3-0.

Det blev ett dystert avslut på gårdagens match mellan IK Guts och Virserum.

Efter matchen var Virserumstränaren Fredrik Pettersson minst sagt missnöjd med motståndarna, domarna, ja de flesta faktiskt. Här kommer ett litet axplock från hans kommentarer till tidningen Dagens Vimmerby under torsdagskvällen.
Det är domaren som bär huvudansvaret för det här. Domarna är fridlysta i hela jävla hockeysverige, men de kan bete sig hur som helst och aldrig ta ansvar. En fjant i randig tröja som inte klarade av nivån, det är så jag ser det. Domaren kunde inte upprätthålla säkerheten för spelarna. Jag har inte sett Guts spela grishockey innan, men de åkte ut och högg och slog. Jag är förvånad, jag trodde att vi skulle möta ett hockeylag.

Till Dagens Vimmerby berättade hemmalagets tränare Björn Olsson att "fram till den tacklingen så upplevde vi hockeyn som att det var lite fysiskt spel. Vi har haft mycket hårdare matcher än den här och jag har svårt att se att vi spelat fult."

Undertecknad stod bakom kameran och sände matchen och kan hålla med Olsson om att det faktiskt inte var en så värst fysisk eller "ful" match. På bilderna ser inte tacklingen ut att vara speciellt hård men konsekvenserna blev mycket större eftersom sargen var så pass nära. Det är naturligtvis olyckligt att Adolfsén blev skadad och vi hoppas såklart att han snart kan vara tillbaka ute på isen igen.

Hur matchen var rent spelmässigt? Jodå, hemmalaget inledde på ett väldigt bra sätt och tog ledningen redan efter en dryg minuts spel då Sebastian Norén stod för sitt fjärde mål i alltrean. Under stora delar av matchen var det ett ganska jämnt spel mellan två bra lag men i slutet av andra perioden gjorde en av gästernas backar ett misstag som Anton Lindqvist kunde ta tillvara på och vips stod det 2-0 på resultattavlan. En bit in i tredje perioden avgjordes matchen när Andreas Nelly satte 3-0 och strax efter skedde den omtalade tacklingen. Känslan är att Virserum hade fått svårt att vända på matchbilden även om man valt att spela klart, de skapade en del bra chanser men hemmalaget försvarade sig på ett bra sätt och Philip Ählman stod för en stabil insats mellan stolparna.

På förhand snackades det mycket om gästernas duo, Jim Nordh och Simon Dahl, som gjort närmare 200 poäng tillsammans men dem hade ingen lyckad kväll och fick lämna isen utan att ha gjort något större väsen av sig. Som det ser ut nu finns det en stor chans att lagen kommer mötas i kvalserien till Hockeytvåan och då lär det nog vara mycket heta känslor inblandade.