Hockeyettan: Prestigevärvning av Teg

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Hockeyettanlaget står för en överraskande värvning. 
 
De senaste dagarna har varit minst sagt roliga om man hejar på Teg. Laget, som håller till i Umeå, har nyligen fått besked om att man klarat elitlicensen och idag presenterades en värvning som på många sätt imponerar. Det är ingen mindre än Sebastian Manberg, senast i Hudiksvall, som skrivit på ett kontrakt med klubben. 
- Jag är oerhört glad att Manberg väljer att ansluta till oss. Mitt intryck är att det är en stabil och ödmjuk kille och som hockeyspelare har han bevisat att han alltid levererar. Han har en mängd rutin från viktiga matcher och han kommer utan tvekan hjälpa oss till en lång och rolig säsong, säger sportchefen David Muzito Bagenda till klubbens hemsida.
 
Manberg är klar för spel i sin sjätte klubb i Hockeyettan. 
Foto: Peter Scott 
 
På många sätt känns det här som en riktig prestigevärvning, Manberg kommer från en säsong där han varit en av Hudiksvalls viktigaste spelare och poängmässigt (47) är den gångna vintern hans bästa hittills i karriären. 24-åringen från Bergsbyn är en väldigt allround spelare som kan både stå för mål och hitta fram till sina medspelare på ett fint sätt. Något som talar för att det kan bli en rolig säsong om man följer Teg. 
 
Det vore dumt att ställa allt för höga förväntningar på laget men det finns en del riktigt duktiga spelare som är värda att hålla ett extra öga på, i målet finns den evigt unga Arvid Stenmark i sina bästa stunder håller hög Hockeyettanklass och i offensiven sätts hoppet till Elias Edström som har över 60 allsvenska matcher på meritlistan. I laget finns även try-out spelaren Marc-Anthony Simonetta som öst in poäng i Kanada de senaste säsongerna och man har även lyckats förlänga med Anton Tano som gjorde 18 mål i vintras. Hörde jag någon säga "allettan"?   
 
FAKTA: Sebastian Manberg
Ålder: 24 år
Längd/Vikt: 184cm/90kg
Position: forward
Moderklubb: Bergsbyns SK
Statistik 2018/19: 57 matcher, 47 poäng (20+27), 30 utvisningsminuter (Hudiksvall)
Meriter: 3 juniorlandskamper, 134 poäng på 161 matcher i Hockeyettan, 4 allsvenska matcher. 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top