Lag att hålla koll på - Hudiksvall

Vi inleder veckan med ett helt nytt segment. 
 
Precis som er läsare så har jag spenderat en hel del tid utomhus, långt bort från allt vad hockey heter men säsongen börjar ju faktiskt sakta men säkert närma sig så det är kanske dags att börja ta en titt på vad som komma skall. Det finns en hel del lag i Hockeyettan som ser ut att ha något intressant på gång och idag tänkte jag ta en titt på ett av lagen. 
 
Hudiksvall var som bekant bra redan i vintras, laget tog sig hela vägen till den allsvenska kvalserien och även om de inte lyckades avancera så får säsongen ses som en stor framgång. En annan framgång är att de lyckats behålla så pass många av sina nyckelspelare, bland annat har målvaktsparet valt att stanna kvar i Glysishallen ytterligare en säsong och i offensiven finns flera viktiga kuggar kvar. Dessutom har klubben knytit till sig en del intressanta namn. 
 
Jonas Lindström gör sig redo för sin 12:e säsong i HHC-tröjan. 
Foto: Peter Scott 
 
Ett av nyförvärven det snackats mest om är Hugo Enock, den en gång så lovande backen som numera spelar forward och som senast kommer från en säsong i Hockeyallsvenskan med Leksand. För 21-åringen kan det här bli vintern då han tar steget fullt ut och blir en mer producerande spelare på seniornivå, känslan är att han har det mesta som krävs för att lyckas med det. Flytten ner till Hockeyettan var överraskande men kan visa sig väldigt klok. 
 
Ett annat nyförvärv att hålla ögonen på är Mathias Hellgren, som lämnat Nyköping för spel uppe i Hälsingland. 23-åringen kommer från sin hittills starkaste säsong i karriären och nu hoppas man att han ska ta ytterligare ett kliv framåt i sin utveckling. Vilket han borde kunna göra nu när han kommer till ett lag som är starkare, åtminstone på pappret. 
 
Förutom en del nya spelare har klubben även valt att rekrytera en ny tränare. Valet föll på Per Ljusteräng som kanske är mest känd för sin tid i KRIF (2013-18) men som senast kommer från en sejour i Hockeyallsvenskan med Tingsryd. 51-åringen är en beprövad herre på den här nivån och han borde kunna göra bra ifrån sig, ambitionen att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan borde finnas där och då passar ju Hudiksvall utmärkt eftersom dem också vill dit. 
 
Det är naturligtvis alldeles för tidigt att sia om hur det kommer att gå för Hudiksvall den här säsongen men förra vinterns succé ökar ju förväntningarna och så som truppen ser ut nu borde laget vara med i toppen av grundserien. I allettan ökar konkurrensen men även där (borde) laget stå sig väl. Vad som händer senare under säsongen är alltid svårt att försöka lista ut men visst känns det som att Hudiksvall borde kunna få en ny lång säsong. 
 
Hur tror du det kommer gå för Hudiksvall i vinter?
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!