Lag att hålla koll på - Tranås

Hockeyettan / Permalink / 0
Vi fortsätter att ta en titt på några lag som förväntas kunna göra riktigt fina säsonger. 
 
För ett par dagar sedan tog vi en liten titt på Hudiksvalls lagbygge som på många sätt såg väldigt bra ut och som fortfarande gör det, men sedan texten publicerades har laget tappat två offensiva nyckelspelare från den gångna säsongen - två spelare som klubbens supportrar förmodligen gärna sett på isen även i vinter. Vi får säkerligen anledning att återvända till HHC men idag fokuserar vi lite extra på ett annat lag som kommer från en väldigt framgångsrik säsong och som därmed går in i den kommande med rätt höga förväntningar. 
 
Laget jag talar om är Tranås, den ständigt underskattade klubben som slog alla med häpnad när man nådde den allsvenska kvalserien i våras. En hel del har hänt sedan dess men det känns ändå som att mycket är sig likt. Inte minst stommen. Kvar i laget finns spelare som Anders Skoog, Eric Gustafsson och inte minst backklippan Fredrik Lindström som (av någon outgrundlig anledning) spelar i Hockeyettan även till hösten. 
 
Backen Jesper Alasaari spelar i TAIF även den kommande säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Många är kvar men klubbchefen Stefan Fransson (en av ettans bästa i kategorin) har även fått anledning att se sig om efter nya krafter. På målvaktssidan har man tappat Fredrik Bergvik till Södertälje vilket gjort att man plockat in talangen Isak Ragnevad som senast kommer från spel i Rögles organisation. Även i offensiven har det hänt saker, Marcus Schelin har flyttat till Mjölby och profilen Roman Semjonovs lämnade för Vimmerby men klubben har gjort en värvning som kan visa sig bli en succé. 
 
Tranås brukar värva svenska spelare men tidigare under sommaren vann klubben dragkampen om kanadensaren Sean McGovern som briljerade i Hockeytvåan med Åmål i vintras. 25-åringen stod bland annat för 35 mål och nu ska det bli väldigt intressant att se om han kan ta klivet till Hockeyettan på ett bra sätt. 
 
Klubben verkar också tro mycket på Petter Eklöf som värvats in från Linköpings J20-lag och som nu får chansen att storebror Pontus som går in på sin andra säsong i den svartgula tröjan. Den senare stod för en väldigt fin säsong senast och förväntas få dra ett tungt lass i offensiven i vinter.  Det blir naturligtvis svårt att överträffa förra säsongens bedrift men jag tycker ändå det finns en hel del som talar för att Tranås kommer kunna göra bra ifrån sig, och det lär utan tvekan finnas anledning att vända blicken mot STIGA Arena även i vinter. 
 
Hur tror du det går för Tranås den kommande säsongen?
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top