Rutinerad back slutar - blir tränare

En av Hockeyallsvenskans mest rutinerade lägger skridskorna på hyllan. 
 
Det har spekulerats en hel del kring var Daniel Josefsson ska spela i höst, Vita Hästen verkade visa kalla handen men det fanns ett par klubbar i Hockeyettan som gärna ville knyta till sig backen. Nu står det dock klart att 37-åringen väljer att avsluta sin långa och framgångsrika spelarkarriär. Den gångna säsongen, hans 18:e på seniornivå, blev den sista. 
Jag är stolt över resan och jobbet jag och min familj har lagt ner, men framförallt otroligt tacksam över förmånen att kunnat vara professionell ishockeyspelare under så många år. För nu är jag inte ishockeyspelaren längre. Ett beslut som känns väldigt bra när jag nu ser fram emot nya utmaningar, skriver Josefsson på sin instagram. 
 
 Det blev 21 poäng på 160 matcher i Vita Hästen för Josefsson. 
Foto: Peter Scott 
 
HC Dalen är en av klubbarna som visat intresse för den rutinerade backen och trots pensioneringen så ansluter han faktiskt till dem - Josefsson ska nämligen bli assisterande tränare i Hockeyettanlaget. Där blir han kollega med sin tidigare lagkamrat från tiden i HV71, Per Gustafsson, som tränat laget sedan 2015. Klubben har därmed ett minst sagt rutinerat tränarpar som spelat över tusen matcher i Elitserien men även representerat landslaget vid ett flertal tillfällen. 
De senaste två åren så har tanken funnits där att jag vill fortsätta med hockeyn på något sätt. När förslaget kom att få bli assisterande tränare i HC Dalen så kändes det valet självklart och det ska bli oerhört roligt att kunna bidra på annat sätt, säger Josefsson till klubbens hemsida. 
 
Visst är det tråkigt att den rutinerade backen väljer att runda av karriären men samtidigt är det positivt att han kan göra det valet själv, det finns inga skador som tvingar honom att sluta innan han själv vill det. Moderklubben Tranås hade hoppats få tillbaka honom i en eller annan roll men nu får de honom istället som motståndare, laget spelar som bekant i samma grundserie som Dalen. 
 
FAKTA: Daniel Josefsson 
Ålder: 37 år
Position: back
Moderklubb: Tranås AIF
Klubbar i karriären: Tranås, HV71, Rögle, Södertälje, Modo, Malmö, AIK, Leksand, Vita Hästen. 
Meriter: 3 A-landskamper, 35 juniorlandskamper, U18-VM silver, 366 SHL-matcher, 427 allsvenska matcher.  
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans som är bloggens samarbetspartner!