Hockeyettan: blandade nyheter

Idag tar vi en titt på några av de senaste händelserna i Hockeyettan. 
 
Sommaren är här men klubbarna i Hockeyettan jobbar hårdare än på länge, det är nu som trupperna till nästkommande säsong ska komponeras och ett flertal intressanta värvningar har gjorts de senaste dagarna. 
 
Jag var lite skeptisk till Nyköping Gripens lagbygge i förra veckan men sedan dess har en hel del hänt, flera spelare har anslutit och nu ser det faktiskt lovande ut. Den senaste värvningen är forwarden Andreas Meier som senast kommer från spel i Huddinge där han stod för 38 poäng på 44 matcher. 23-åringen har tidigare spelat seniorhockey i Väsby men har även hunnit med ett äventyr i nordamerikanska NAHL-laget Aston Rebels. Den här värvningen känns bra men även viktig med tanke på att Gripen förlorat en hel del offensiv kraft. 

Hudiksvall har siktet inställt på att gå långt även den kommande säsongen (man spelade som bekant allsvensk kval i våras) men man får göra det utan en av sina främsta spelare. Efter en del spekulationer står det nämligen klart att Sebastian Fakt lämnar laget för spel i Hockeyallsvenskan med Almtuna. 23-åringen har gjort några matcher i SHL samt i den danska ligan men nu väntar hans första höst i en allsvensk klubb. Det återstår att se hur Hudiksvall väljer att ersätta honom men det kan bli svårt att hitta en lika bra spelare som Fakt, han blev bättre ju längre säsongen gick och såna spelare växer inte på träd. 
 
Det blev 24 mål på 57 matcher för Fakt under sin tid i Hudiksvallströjan. 
Foto: Peter Scott 
 
 
Samtidigt som Gripen förstärkt offensiven har Vimmerby fokuserat på defensiven. I dagarna har backen Christoffer Rasch presenterats, han lämnar därmed Kristianstad lagom till deras allsvenska äventyr. 25-åringen, som stod för åtta poäng på 35 matcher i KIK-tröjan, har 49 allsvenska matcher på sitt CV och nu ska han försöka ta Vimmerby lika långt som sitt förra lag. 
 
Kalmar blev en minst sagt profilstark nykomling och nu verkar laget ha siktet inställt på att göra bra ifrån sig även nästa säsong. Flera spelare har skrivit på nya kontrakt och för ett par dagar sedan förstärktes backsidan i form av Eric Backman som lämnar KRIF. 26-åringen är en stor profil på den här nivån och har hunnit med spel i lag som Västervik, Kristianstad och Huddinge men det har även blivit en sväng till den norska ligan och Manglerud. Den gångna säsongen stod Backman för 21 poäng på 42 matcher och med det blev han tvåa i lagets poängliga för backarna. 
 
Som ni säkert redan vet har IK Pantern tvingats kasta in handduken vilket gjort att Almtuna "slipper" ta steget ner i Hockeyettan. Det förväntas även påverka en del andra lag, bland annat Gripen som kanske kommer flyttas tillbaka till den östra serien. Borås sägs också vara ett lag som påverkas, men för dem kan det bli en flytt från den södra till västra serien, vilket skulle innebära ett mer överkomligt motstånd för nykomlingen. 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner!