Succéspelaren om flytten till Gripen: "Steget i rätt riktning"

Hockeyettan, Intervjuer / Permalink / 0
Vi inleder helgen med att ta ett snack med en av Nyköpings Gripens senaste förstärkningar. 
 
För ungefär en vecka var jag väldigt fundersam till hur Gripens lagbygge såg ut men de senate dagarna har flera bra spelare valt att skriva på för klubben. En av spelarna som anslutit till laget är Andreas Maier, som senast kommer från en riktigt stark säsong i Huddinge där han noterades för 38 poäng på 42 matcher. Vi har tagit ett snack med forwarden för att se hur han ser på flytten några mil söderut. 
Jag har hört mycket gott om Nyköping Gripen, sen så hade jag ju Fredrik Mälberg förra året i Huddinge och trivdes väldigt bra med honom som tränare. Jag vill ta nästa steg i min utveckling, och Nyköping känner jag är steget i rätt riktning, säger Maier till bloggen. 
 
 Nästa säsong är det Gripen som gäller för 22-åringen. 
Foto: Peter Scott
 
 
Hur pass bra koll har du på ditt nya lag och Nyköping som stad? 
Har ganska bra koll ändå skulle jag säga, i och med att jag hade Fredrik som coach förra året vet jag vad som kommer väntas av alla spelare på träningar och på match. Nyköping som stad har jag varit i några gånger och har fått ett gott intryck av staden! 
 
Hur skulle du beskriva dig själv på och utanför isen? 
Jag skulle beskriva mig själv som ganska lugn. På isen skulle jag säga att jag är en spelskicklig forward med ganska bra fart på rören! 
 
Nu återstår det några månader innan seriespelet drar igång, hur brukar du spendera sommaren innan försäsongen drar igång på allvar? 
Jag brukar vara hemma i Sverige för det mesta. Såklart är det träning hela somrarna som gäller. Då och då passar jag på att spela padel och tennis. Sen så brukar jag åka till Spanien någon vecka också för att koppla av och ta det lugnt! 
 
I nuläget verkar det oklart om Gripen ska spela i den västra eller östra serien, vad skulle du föredra? 
Jag skulle nog föredra västra serien. Jag har hittills bara spelat i östra serien innan jul, så skulle vara kul att testa västra! 
 
Gripen har värvat en del bra spelare den senaste tiden, vad tycker du att supportrarna ska kunna förvänta av er den kommande säsongen? 
Det är såklart alltid svårt att svara på hur säsongen exakt kommer att se ut, men min känsla säger att vi kommer göra bra ifrån oss. Vi kommer vara ett skickligt och ett hårt slitande lag med fokus på att ta oss så långt som möjligt! 
 
 
FAKTA: Andreas Maier 
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 175cm/73kg
Position: forward
Moderklubb: IFK Täby
Statistik 2018/19: 44 matcher, 38 poäng (13+25), 10 utvisningsminuter (Huddinge)
Meriter: 9 juniorlandskamper, Guld i TV-Pucken.  
 
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top