Boden och Tranås klara för kvalserien - favoriten utslagen

Hockeyettan, Playoff / Permalink / 0
Det blev en händelserik fredagskväll när playoff 3 rullade vidare. 
 
Vi ska kanske börja med det mest anmärkningsvärda från gårdagskvällen. KRIF är utslagna. Av Tranås! Vem kunde tro att det skulle bli så? Förmodligen väldigt få, men sett till hur Tranås presterat under hela playoffspelet känns det långt ifrån orättvist. Igår stod laget för en mer eller mindre perfekt utförd bortamatch där de visade prov på fin effektivitet samtidigt som Fredrik Bergvik gjorde en av säsongens starkaste insatser mellan stolparna. Nu väntar allsvenskt kval för laget som slutade hela fjorton poäng bakom gårdagens motståndare i allettan. Det gäller att vara bäst när det gäller som mest. 
 
Samtidigt som det firas i Tranås är det deppigare nere i Blekinge. KRIF har gjort en väldigt fin säsong men insatserna i playoff (det blev bara två matcher) höll inte riktigt samma nivå som i allettan och nu tar säsongen slut, snöpligt nära allsvenskt kval. Sett till de upptrissade förväntningarna är det naturligtvis en besvikelse men KRIF är långt ifrån först att snubbla på målsnöret. Sånt händer tyvärr ibland. 
 
Jonas Nymans Östersund har fortfarande chansen att nå Hockeyallsvenskan. 
Foto: Peter Scott 
 
Samtidigt som drömmen om ett allsvenskt avancemang dog nere i KRIF-lägret så har Östersund fortfarande chansen att ta sig uppåt i seriesystemet. Laget hade kniven på strupen men stod för en riktigt bra insats i match två mot Hudiksvall, en match man tillslut vann med stabila 5-1 efter att Petter Runesson gjort två av målen. Nu väntar ett tredje och avgörande möte senare under dagen och det känns som det kan gå precis hur som helst. Sett till gårdagens match borde Östersund vinna men Hudiksvall har gjort en fin säsong och kan säkert sprattla till och skapa spänning uppe i staden som drabbats av skidskyttefeber. 
 
Några (eller rättare sagt många) mil norrut lyckades Boden knyta ihop säcken på ett fint sätt. 2-1 mot Huddinge innebär att laget är klara för kvalserien och det ska de vara väldigt nöjda med. Så sent som våren 2017 spelade laget i Hockeytvåan och nu kommer de vara med och slåss om en allsvensk plats. Den resan klubben gjort är väldigt imponerande och det är bara att lyfta på hatten. Det ska bli väldigt intressant att se hur laget står sig mot allsvenskt motstånd. 
 
Samtidigt som det firas uppe i Boden gör man sig redo för ett avgörande nere i Kristianstad där stadens hockeylag ska försöka vända en negativ trend. KIK kunde känna doften av kvalserien efter att ha besegrat Vimmerby med uddamålet på bortaplan men igår föll man tungt med 0-3 hemma och nu väntar ett tredje och helt avgörande möte mellan lagen. Om man bara ska gå efter hur det ser ut på pappret så borde hemmalaget kunna segra och ta sig vidare men Vimmerbys insats igår var stark och laget ska verkligen inte räknas ut på förhand. 
 
Vilka tror du kniper de två sista kvalplatserna?
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top