Hockeyettan: Kristianstad och Hudiksvall ett steg närmare drömmen

Hockeyettan, Playoff / Permalink / 0
Nu är den allsvenska kvalserien komplett. 
 
Under lördagen var det dags för de två sista platserna till kvalserien att fyllas och som ni säkert redan vet blev det Hudiksvall och Kristianstad som lyckades lägga beslag på dem. Båda lagen fick dock ordentligt med motstånd i sina matcher, Östersund kvitterade till 2-2 med bara några minuter kvar av matchen men då klev Sebastian Manberg fram som stor matchvinnare för gästerna och Kristianstad behövde kämpa rejält för att besegra Vimmerby. Den matchen svängde fram och tillbaka flera gånger men när Christoffer Rasch satte 6-4 var segern i det närmaste säkrad. Matchen vann man tillslut med 6-5 inför knappt 1200 i hemmaborgen. 
 
Får Kristianstad jubla även i kvalserien?
Foto: Thorleif Olsson
 
Inför säsongen var det många som tippade att just Kristianstad och Hudiksvall skulle nå den allsvenska kvalserien men under säsongens har mycket hänt, båda lagen har haft dippar i sitt spel och vid vissa perioder har man verkligen varit i brygga. Kristianstad har dessutom utkämpat en tuff kamp utanför isen, den dåliga ekonomin satte hela klubben i en svår sits men nu verkar ändå den värsta faran vara över. 
 
Hur kommer då lagen att stå sig mot allsvenskt motstånd? Förmodligen ganska bra, för varken Almtuna eller Vita Hästen har imponerat den här säsongen. Båda lagen kommer in i kvalserien med sargat självförtroende och det kommer nog krävas ett par matcher innan man ser hur stor skillnaden egentligen är mellan allsvenska bottenlag och det bästa som Hockeyettan har att erbjuda. 
 
Det som talar för att Hudiksvall och Kristianstad ska kunna skörda framgångar även i fortsättningen är en sak som finns hos båda lagen - nämligen en rutinerad sista utpost. Joel Gistedt håller (även om dagens match inte var någon höjdare) i sina bästa stunder fortfarande allsvensk klass och Magnus Åkerlund hade stor del i segern mot Östersund, där han stod för 32 räddningar. Ska ett lag lyckas i en kvalserie gäller det att man har en bra målvakt mellan stolparna. 
 
I början av nästa vecka ska vi börja snacka upp kvalserien men jag slänger redan iväg den här frågan: vilket lag från Hockeyettan tror DU har störst chans att ta steget upp? 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top