Hockeyallsvenskan: Hästarna stegrar

Vi inleder helgen med att ta en titt på hur det gick i gårdagens allsvenska matcher. 
 
Grundserien rullar vidare och med knappt hälften av omgångarna spelade börjar man kunna se vissa tendenser. En del lag imponerade redan för ett par månader sedan medan andra sakta men säker börjar hitta formen. Björklöven hör utan tvekan till den första kategorin. Igår besegrades Södertälje efter att Joe Cannata varit rena rama väggen under straffläggningen och två poäng gör att laget befäster förstaplatsen, nu två poäng före BIK Karlskoga som också övertygat under hösten. 
 
Ett annat lag som faktiskt också imponerat är Vita Hästen, Norrköpingslaget har haft sina toppar och dalar men på slutet har det sett betydligt bättre ut. I onsdags lyckades "Hästarna" vinna mot topplaget Modo (4-3) och igår kom en ny fin skalp när Kristianstad besegrades på bortaplan. Den svårspelade nykomlingen inledde dock matchen bäst men i andra perioden vände gästerna 1-0 till 1-2 och i tredje perioden höll lagen jämna steg med varandra. Med en ny seger, den fjärde i ordningen, kan laget plötsligt börja blicka uppåt istället för nedåt. Nu har man exempelvis bara fyra poäng upp till femteplacerade Västerås och om tre omgångar möter man just laget från gurkstaden. 
 
Vita Hästen fick ett lyft när Filip Cruseman värvades in för några veckor sedan. 
Foto: Johnny Anderson 
 
En stor anledning till Norrköpingslagets fina form stavas István Bartalis. Ungraren, som anslöt från den tyska ligan i somras, har hållit en hög nivå under stora delar av hösten och har redan tangerat sitt allsvenska poängrekord (21). Jag är faktiskt en smula överraskad att han varit så pass bra men det är bara att tacka och ta emot, ska Vita Hästen kunna hävda sig även mot de bästa lagen gäller det att fler än Norrköpingsönerna Eriksson & Samuelsson kan kliva fram och producera. Det är inte bara Bartalis som lyckats med det, Linus Andersson har också visat sig från sin bästa sida och ser ut att gå mot en riktigt fin säsong. 20-åringen har bland annat gjort tio mål och det ryktas att SHL-klubbar har ögonen på den lovande spelaren som debuterade i ligan med Skellefteå för ett par år sedan. 
 
Bartalis och Andersson i all ära men det finns faktiskt spelare som varit ÄNNU bättre den här säsongen. Uppe i norr har Jonathan Dahlén och Albin Lundin briljerat och den duons produktionsstyrka ser ut att hålla i sig, igår var dem högst tongivande i segern mot Mora och på 21 matcher har duon gjort imponerande 38 poäng. Var ska det sluta? 
 
TRE HETA SPELARE 
1) Jens Lööke (Timrå) - Tidigare har vi nämnt Lundin och Dahlén men igår blev de faktiskt överglänsta av sin lagkamrat som stod för ett fint hattrick mot Mora. Att det var han som sköt hem segern i förlängningen gjorde dessutom inte saken värre. 
2) Ken Jäger (Västervik) - Det blev visserligen "bara" en poäng för Västervik mot Karlskrona men man kan tacka Jäger att dem inte åker hem helt lottlösa. Den unge Schweizaren stod nämligen för dubbla fullträffar och verkar ha hittat formen. 
3) Kevin Elgestål (Vita Hästen) - Göteborgaren är inte direkt någon poängkung men det ser ändå ut som att han tagit steg i rätt riktning. Igår blev det två assist för forwarden som fick förtroendet att spela i förstakedjan. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Timrå - Mora: 4-3 (förlängning)
Modo - AIK: 5-3
Södertälje - Björklöven: 2-3 (straffar)
Tingsryd - Almtuna: 3-2 
Kristianstad - Vita Hästen: 2-3
Karlskrona - Västervik: 4-3 (straffar) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!