Hockeyettan: Noteringar från gårdagen

Det är hög tid att ta en titt på några av gårdagens höjdpunkter i Hockeyettan. 
 
Grundserierna rullar vidare i en sån fart att det faktiskt kan vara lite svårt att hänga med i svängarna, under onsdagskvällen spelades inte mindre än sjutton matcher och det hände en hel del intressanta saker. Uppe i norr har Piteå haft en relativt bra inledning på säsongen men igår stötte man på patrull, Teg kom på besök och lämnade ishallen med två poäng efter att ha varit det vassare laget under straffläggningen. Segern gör att Umeålaget i allra högsta grad hänger med i toppstriden, nu har man bara två poäng upp till serieledande Östersund som dock har en match mindre spelad. 
 
Lite längre söderut kan vi konstatera att Väsbys fina säsong ser ut att fortsätta ytterligare ett tag, igår blev det seger med 4-3 borta mot Segeltorp och den segern gör att laget fortfarande är med och nosar en bra bit upp i den östra serien. Det är dock alltjämt Hudiksvall som toppar tabellen trots att man har en match mindre spelad än tvåan Visby/Roma. Det mest anmärkningsvärda i den här grundserien är att Strömsbro fortfarande hänger med så pass bra som man faktiskt gör, igår fick man visserligen nöja sig med en poäng mot Hammarby men nykomlingen är på samma poäng som femman Vallentuna och har därmed fortfarande en rimlig chans att nå allettan. 
 
Är Väsby ett lag för Allettan? 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det är inte bara Strömsbro som nosar på en allettanplats, i den västra serien tog Grums två viktiga poäng borta mot Köping som gör att laget är trea i tabellen - bara två poäng från serieledaning. Den har fortsatt Mariestad lagt beslag på, igår besegrades Nyköping med 5-1 på bortaplan efter att Jesper Lindén gjort ett hattrick. BOIS imponerar alltjämt medan Nyköping fortsatt har svårt att få saker och ting att fungera, målskillnaden 12-4 på de två senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Noterbart från gårdagens match var att man bara kunde ställa tre femmor och fyra backpar på banan, något som inte direkt talade till deras fördel när ett av ettans bästa lag kom på besök. 
 
Även nere i söder hände det intressanta saker, Kalmar vann prestigemötet mot KRIF med 3-2 efter att Victor Crus-Rydberg skjutit hem segern i powerplay med ett par minuter kvar av matchen. Tre poäng på kontot gör att laget klättrar upp på femteplatsen samtidigt som Tranås tappade två poäng borta mot Halmstad som gör att laget får nöja sig med en sjätteplats - en poäng från allettan. 
 
Kvällens höjdare var målfesten som ägde rum i klassiska Jössarinken när Mörrum bjöd in Troja/Ljungby till kamp. Gästerna gick ifrån till en trygg 2-6 ledning inför den tredje perioden men väl där stod hemmalaget för tre mål som skapade både nerv och spänning bland publiken, närmare än så kom man dock inte och Troja behåller därför serieledningen ytterligare ett tag. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Norra serien 
Kalix - Vännäs: 3-4 (förlängning)
Piteå - Teg: 1-2 (straffar)
Östra serien 
Segeltorp - Väsby: 3-4
Strömsbro - Hammarby: 3-4 (förlängning)
Hanviken - Vallentuna: 4-2
Wings - Sollentuna: 2-3
Huddinge - Enköping: 4-2
Västra serien 
Surahammar - Malung: 1-4
Eskilstuna Linden - Skövde: 4-6
Forshaga - Lindlöven: 1-4
Köping - Grums: 2-3 (straffar)
Kumla - Borlänge: 2-4
Nyköping - Mariestad: 1-5
Södra serien 
Halmstad - Tranås: 4-3 (förlängning)
Kalmar - KRIF: 3-2
Borås - Hanhals: 6-5 (straffar)
HC Dalen - Tyringe: 3-4 (straffar)
Mörrum - Troja/Ljungby: 5-6
 
Vilket lag tycker du imponerar mest just nu? 
 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!