Hockeyettan: Förhandskollen - norra serien

Hockeyettan, TIPSET / Permalink / 0
Idag inleds uppsnacket inför säsongsstarten. Vi börjar i norr. 
 
FAVORITEN - BODEN 
Visst, Piteå vann grundserien senast det begav sig men jag har ändå en känsla att Boden kommer göra bättre ifrån sig den här gången. Laget stod trots allt för en på många sätt makalös säsong som tillslut resulterade i allsvenskt kval. Under våren och sommaren har man lyckats förstärka truppen i form av bland annat Per Savilahti Nagander som ansluter till laget med mängder av rutin, samtidigt som han fortfarande borde ha ett par bra säsonger kvar i kroppen. Det kan även vara värt att hålla ögonen på Kevin Loppatto som imponerade i Vännäs under första halvan av den gångna säsongen - med lite bättre uppbackning kan han nog vara bra även efter nyår. I sin helhet ser truppen väldigt bra ut men det finns ett litet frågetecken - är målvaktsparet Endre/Krajcovic tillräckligt bra för att ta laget långt?
 
Blir det en ny lyckad säsong för Max Pålholms Boden?
Foto: Johnny Anderson 
 
 
UTMANAREN - PITEÅ 
Det mesta talar för att det kommer bli en kamp mellan två av den norra seriens hetaste rivaler (Kirunalagen får ursäkta). Piteå vann som bekant grundserien förra säsongen och gjorde sedan en relativt bra alletta innan man föll tungt mot Hudiksvall i playoff 2. Magnus Isaksson (kungen) är kvar ytterligare en säsong men man har tappat en del spelare vilket gör att en given plats i den absoluta toppen inte kan garanteras. Att Carl Becker tackat för sig är naturligtvis en tung förlust. Bland nyförvärven kan vi lyfta fram återvändaren Petter Mäkitalo som senast kommer från en fin säsong i Borlänge där det bland annat blev 19 mål. Han lär få en nyckelroll i vinter. 
 
ÖVERRASKNINGEN - TEG 
Jag vet inte hur stor överraskning det egentligen vore om Teg tog klivet upp på den övre halvan av tabellen men sett till att man bara blev åtta förra säsongen vore det ett stort steg i rätt riktning. Det som talar för att laget ska lyckas med det är två saker. Dels att den norra serien saknar bredden som finns längre söderut, men även att man gjort en del intressanta värvningar. Inte minst den av Sebastian Manberg som var riktigt bra i Hudiksvall förra säsongen. Håll även ett öga på Elias Edström som förhoppningsvis kan visa att det faktiskt fortfarande finns allsvensk potential i honom, samt Anton Tano som vann den interna skytteligan i vintras. 
 
5 SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ (Nödvändigtvis inte de bästa)
1) Joakim Högberg (Piteå). Utan tvekan en av Hockeyettans främsta spelare. Vad gör han ens i den här serien? 
2) Per Savilahti Nagander (Boden). Det är klart att det ska bli spännande att se en så pass meriterad spelare i Hockeyettan. Borde vara en klippa i lagets defensiv. 
3) Marcus Fornell (Östersund). Gjorde väldigt bra ifrån sig när han kom in mitt under förra säsongen. Allsvensk i sina bästa stunder. 
4) Oliver Dackell (Örnsköldsvik). Lovande målvakt som lånats in från Modo. Visade prov på ett fint spel redan förra säsongen. 
5) Kyle Brothers (Kiruna AIF). Med det namnet och fina siffror från den Belgiska ligan förtjänar man ett omnämnande. Skulle kunna bli ett av vinterns stjärnskott i den norra serien. 
 
TABELLTIPSET (ta det med en nypa salt)
1. Boden 
2. Piteå 
3. Kalix 
4. Östersund
5. Teg
6. Kiruna AIF
7. Vännäs
8. Örnsköldsvik
9. Kiruna IF
10. SK Lejon
 
Hur tror du att den norra serien slutar?
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top