Hockeyettan: Förhandskollen - östra serien

I dagarna har Hockeyettans olika grundserien sina premiärer. Idag tar vi en titt på den östra serien. 
 
FAVORITEN - Hudiksvall 
Det var frestande att välja ett annat lag men sett till hur förra säsongen såg ut känns det ändå självklart att Hudiksvall får gå in i grundserien som förhandsfavorit. De tog sig trots allt hela vägen till den allsvenska kvalserien vilket var en enastående bedrift. Om vi tar en titt på lagbygget så finns tunga pjäser som Simon Löf, Markus Kinisjärvi och inte minst målvakten Magnus Åkerlund kvar i truppen. Dessutom har lagkaptenen Jonas Lindström kritat på nytt kontrakt. Bland nyförvärven hittar vi Hugo Enock och Axel Levander, två spelare som inte riktigt lyckats etablera sig på allvar i Hockeyallsvenskan och som kan må bra av en vinter i Hockeyettan. Det vore dumt att kräva en ny kvalplats men visst talar en del för att Hudiksvall kan gå långt även den här säsongen? 
 
Hur långt kan kapten Lindström ta sitt Hudiksvall?
Foto: Peter Scott 
 
UTMANAREN - Huddinge 
Sett till hur lagbygget ser ut skulle Huddinge mycket väl kunna vinna både grundserien och allettan men det känns samtidigt som att man kan behöva lite tid att spela ihop sig på. Under sommaren har lirare som  Måns Krüger och Niclas Lehmann återvänt till talangfabriken, backen Adam Hansen likaså och som om det inte vore nog har man förstärkt defensiven i form av Gustav Ahnelöv som värvats in från Vita Hästen. I Hockeyallsvenskan har man även hittat Victor Andersson som borde kunna bli en väldigt viktig pusselbit i det offensiva spelet. Huddinge anno 2019/20 känns högintressant. 
 
ÖVERRASKNINGEN - Strömsbro 
Nej, jag tror inte att nykomlingen kommer ta ligan med storm men känslan är ändå att de borde kunna göra helt okej ifrån sig. Truppen känns en smula spretig men värvningen av Fredrik Strid känns intressant och man har med sig några spelare som tidigare visat att de kan spela på den här nivån. Håll ett extra öga på Nicklas Strid som testat på spel i både SHL och Hockeyallsvenskan, och som stod för imponerande 58 poäng när laget tog steget upp.

 
4 SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ (Nödvändigtvis inte de bästa)
1) Tobias Ericsson (Vallentuna). Är tillbaka i moderklubben efter att ha spelat över 500 matcher i Hockeyallvenskan. Blir han den nyckelspelaren som alla hoppas eller är han mätt och oinspirerad?
2) Måns Krüger (Huddinge). En av Hockeyettans bästa offensiva spelare de senaste fem åren. Gjorde imponerande 66 poäng förra säsongen. Hur många blir det i vinter?
3) Carl Wassenius (Väsby). Här kommer en till talang. 19-åringen lånades i dagarna ut från AIK där han stod för 52 poäng i J20-laget den gångna säsongen. Unga spelare brukar trivas i "Vilda Väsby" och Wassenius kan mycket bli en attraktion i den östra serien. 
4) Andreas Paulsson (Vallentuna). Gammal är äldst. 
 
TABELLTIPSET (Ta det med en nypa salt)
1. Hudiksvall
2. Huddinge 
3. Visby/Roma 
4. Väsby 
5. Valentuna
6. Hammarby
7. Enköping
8. Strömsbro
9. Segeltorp
10. Wings 
11. Sollentuna
12. Hanviken 
 
Hur tror du det går i Hockeyettan östra den här säsongen?
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans som är bloggens samarbetspartner! 



1
Roger

Jag är 100 procent säker på att tipset inte slår in, då Nyköping inte spelar i östra.