Hockeyettan: Förhandskollen - södra serien

Under helgen drar Hockeyettan igång och det är därmed hög tid att ta en extra titt på den södra serien. 
 
FAVORITEN - Troja/Ljungby 
Den södra serien ser ut att kunna bli ett riktigt getingbo men något lag behöver lyftas fram lite extra och det får bli Troja. Laget hade rätt höga förväntningar på sig även förra säsongen och inledde med att bli tvåa i grundserien, väl i allettan fick man dock nöja sig med en femteplats och sedan blev det uttåg mot Vimmerby i playoff 2. Det borde därmed finnas gott om revanschlusta hos spelarna som finns kvar i truppen. Nyförvärv värda att lyfta fram är Karl Olovsson (KRIF), Mattias Elfström (Hanhals) men även William Romfors som spelat i Hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna. Skyttekungen Mikael Roslund har flyttat till Karlskrona men det känns ändå som att Troja fått ihop ett slagkraftigt lag. Inte minst för att lagkaptenen och trotjänaren Daniel Karlsson bestämt sig för att spela ytterligare en säsong. Lägg därtill ett av ettans bästa målvaktspar så ser det riktigt intressant ut. 
 
UTMANAREN - Tranås 
Det känns som att många underskattat Tranås de senaste säsongerna men det blev som bekant allsvenskt kval i våras vilket borde höja förväntningarna en smula. På många sätt ser truppen likvärdig ut, spelare som Anders Skoog, Eric Gustafsson och inte minst backen Fredrik Lindström finns kvar vilket känns väldigt positivt. Målvakten Fredrik Bergvik har lämnat för att testa lyckan i Södertälje och Anton Blomberg har flyttat till Tingsryd men i övrigt är det många bekanta ansikten även den här säsongen. Håll ett extra öga på nyförvärvet Sean McGovern som gjorde hela 70 poäng i Hockeytvåan med Åmål förra säsongen.  
 
Får Tranås chansen att spela mot allsvenskt motstånd även nästa vår?
Foto: Johnny Anderson 
 
ÖVERRASKNINGEN - Nybro
Vikings missade Allettan förra säsongen men känslan är att man verkligen har möjlighet att lyckas med det i vinter, truppen ser högintressant ut och hela klubben verkar ha höjt målsättningen inför säsongen. Värvningen av Robin Johansson är en av grundseriens bästa under sommaren, målvakten lär få en nyckelroll den här säsongen och det var väldigt positivt att man även kunde plocka "hem" Fabian Illestedt som inte lyckades ta en plats i AIK. Forwarden presenterade sig genom att spela fram till båda lagets mål i gårdagens förlust (2-3) mot Kalmar. Känslan är dessutom att just rivalen Kalmar har mer press på sig vilket gör att vissa förväntar sig mindre av Vikings. 
 
5 SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ (Nödvändigtvis inte de bästa)
1) Marcus Paulsson (Mörrum). Sommarens värvning i Hockeyettan. Landslagsmeriterad spelare som briljerade i Hockeyallsvenskan så sent som förra säsongen. Har dubbla SM-guld på meritlistan och blir jätteviktig för Mörrum i vinter. 
2) Sebastian Magnusson (KRIF). Gigantisk forward som kommer från en av sina bästa säsonger hittills i karriären. Sprätte in hela 23 mål i vintras. Gör sin 8:e säsong i klubben. 
3) Alexander Edström (Troja/Ljungby). En evig talang som har flera fina säsonger bakom sig. Rankas som en av Hockeyettans främsta offensiva backar. Visar i sina bästa stunder upp sin allsvenska potential och blir viktig om Troja vill dit. 
4) Romans Semjonovs (Vimmerby). Tigrarna har tappat en del slagstyrka men värvningen av Semjonovs borde smaka mumma för lagets supportrar. Kommer från en fin säsong där han stod för 50 poäng och visst borde han kunna producera en hel del även i sin nya klubb. 
5) Fredrik Lindström (Tranås). Vi rundar av med en annan spelare som, likt Edström, har allsvenska kvaliteér. Backen har de senaste vintrarna växt ut till en av Tranås viktigaste spelare och jag är faktiskt förvånad att ingen allsvensk klubb lyckats knyta honom till sig. Har snittat imponerande 31 poäng de två senaste säsongerna. 
 
TABELLTIPSET (Ta det med en nypa salt)
1. Troja-Ljungby
2. Tranås 
3. Kalmar 
4. KRIF
5. Vimmerby
6. Nybro
7. Mörrum
8. HC Dalen 
9. Hanhals
10. Tyringe
11. Borås 
12. Halmstad 
 
Hur tror du det går i den södra serien den här säsongen? 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!