INFÖR: AIK - Vita Hästen

Ikväll har Hockeyallsvenskan smygpremiär! 
 
Efter en lång väntan är det ikväll äntligen dags för Hockeyallsvenskan att dra igång, mötet mellan AIK och Vita Hästen på Hovet blir säsongens första match och det blir även en match mellan två lag som har många kopplingar till varandra. I båda lagen finns det flera spelare som har ett förlutet hos motståndaren, hos hemmalaget hittar vi bland annat backen Oscar Drugge som gjorde en kort sejour i Norrköping och under uppehållet har "gnaget" förstärkt offensiven med Henrik Rommel som vann Vita Hästens interna skytteliga den gångna säsongen. 
 
Det brukar bjudas på täta matcher när kvällens lag möter varandra. 
Foto: Hamza Kücükgöl 
 
Även hos gästerna finns det spelare med ett förlutet hos kvällens motståndare, på backsidan har Jens Hellgren varit en nyckelpjäs sedan han kom till Norrköping och så lär det förmodligen bli även i vinter. Man har dessutom värvat in Simon Fernholm från AIK och den tidigare svartgula backen Jacob Spångberg har också valt att fortsätta karriären hos hästarna, han kommer senast från två vintrar i Södertälje. 
- Det ska bli jäkligt kul att få lira mot gamla klubben, jag tror inte att det är någon spelare kvar sen jag var där men det är alltid speciellt att möta AIK. Jag tycker vi har tagit små steg hela tiden och det ska bli kul att se hur det ser ut nu när serien drar igång, säger Spångberg till AIK Play. 
 
Om vi ska spinna vidare på kopplingen mellan lagen så är gästernas fixstjärna, Marcus Eriksson, uttalad AIK-are när det kommer till fotboll och det brukas alltid fokuseras lite extra på om han verkligen kan prestera på topp när han möter "gnaget". Forwarden med det utmärkta spelsinnet är naturligtvis proffsig nog att lyckas med det men vill man roa sig med något speciellt ikväll så kan det vara värt att hålla ögonen på vilken nivå han håller i kvällens match. 
 
Sett på pappret är det här en match där AIK får ses som favoriter, truppen känns bredare än gästernas och bland nyförvärven finns det några intressanta spelare. Inte minst Johan Porsberger som stod för totalt 40 poäng i Leksandströjan den gångna säsongen. Det är en av sommarens bästa värvningar. Hos Vita Hästen snackas det mycket om Istvan Bartalis som tidigare representerat Troja-Ljungby men som senast kommer från spel i den tyska ligan där han gjort bra ifrån sig. Det är utan tvekan en spelare som måste leverera om Norrköpingslaget ska få en lyckad säsong. 
 
Hur tror du det går i kvällens match? 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!