Hockeyallsvenskan: Kaptenen flyttar utomlands - "Det är blandade känslor"

En av Hockeyallsvenskans mest trofasta spelare väljer att flytta söderut. 
 
Förra säsongen var långt ifrån lyckad för Almtuna, laget slutade näst sist i grundserien och misslyckades även i kvalspelet men behöll sin allsvenska plats eftersom IK Pantern gick i konkurs. Det gjorde att man släppte en del spelare när det fortfarande såg ut att bli spel i Hockeyettan men en av relativt få som stannade var Per Svensson. Backen gick i höstas in på sin sjätte säsong i klubben men nu har lagkaptenen gått ut med att han lämnar klubben - för spel i Schweiz och Kloten där han blir lagkamrat med bland annat Robin Figren
 
Igår släpptes nyheten att du lämnar Almtuna för spel i Schweiz, kan du berätta lite om hur det kommer sig att du tog det beslutet?  
Ja vad ska man säga, det var mycket som skulle passa för att det skulle bli aktuellt. Men med ett okej från familjen så känns det som ett spännande äventyr som var svårt att tacka nej till samtidigt som det hjälper Almtuna ekonomiskt, säger Svensson till bloggen. 
 
 
Svensson stod för 92 poäng på 389 matcher i Almtunatröjan. 
Foto: Johnny Anderson  
 
 
Det här blir första gången som du spelar utomlands, har du varit nära att göra det tidigare?
Nja egentligen inte. Jag har inte riktigt tänkt i dem banorna med tanke på familjen som trivs bra hemma i Sverige. 
 
Schweiz verkar vara något av ett drömland om man vill spela utomlands, har det varit så för dig också? 
Ja det verkar vara lite så, fin natur och korta resor haha. 
 
Hur skulle du summera säsongen hittills, både för egen del och Almtunas?
- Jo men jag tycker att vi har gjort det bra utefter förutsättningarna. Alla kämpar och sliter i varje match. Jo men det har känts bra, hållt en jämn nivå över hela säsongen med hårt och rejält spel. 
 
Almtuna är en klubb du spelat väldigt länge i, hur känns det att lämna den?
- Det är ju så klart blandade känslor. Framför allt så som läget är nu. Jag känner otroligt mycket för Almtuna. Den utvecklingen jag har haft under dessa åren har ju Almtuna en väldigt stor grund i som både har utvecklat mig som människa och spelare, det senare har jag "Ragge" mycket att tacka för.
 
Avslutningsvis, finns det något du skulle vilja säga till Almtunas supportrar?
Jag vill såklart tacka alla supportrar för denna tiden, framförallt ni som har gått och går på alla matcher oavsett hur det går på isen. Sen vet man aldrig om jag dyker upp i den röda tröjan igen... 
 
 
 
FAKTA: Per Svensson 
Ålder: 31 år
Längd/Vikt: 192cm/88kg
Position: Back
Moderklubb: Virserums SGF
Statistik 2019/20: 41 matcher, 10 poäng (1+9), 18 utvisningsminuter 
 
Hur tror ni Almtuna klarar sig utan sin lagkapten? 
 
 
 
 
Från och med den första januari finns det en fri reklamplats under varje inlägg så har du ett företag eller annan form av verksamhet som du vill ska få explonering på bloggen är det bara att skicka ett meddelande till bloggens facebooksida!