Värvningskarusellen är igång

Det råder full aktivitet hos många av landets hockeyklubbar. 
 
Som utomstående är mitten av februari månad en väldigt underhållande tid, i parti och minut byter spelare klubbar vilket kan vara intressant och ibland spektakulärt men för landets sportchefer måste det vara både jobbigt och stressigt. Bara under gårdagen släpptes flera nyheter kring spelare som lämnar lag vars säsonger närmar sig sitt slut, ett exempel på det är Kalmar. 
 
Laget från östkusten är redan hopplöst bakom Vimmerby i den södra fortsättningsserien och man har därför börjat släppa spelare som vill förlänga säsongen ytterligare några veckor. Igår gick klubben ut med att backen Marcus Lundberg lånas ut till Borås, dessutom försvinner Julius Selle Larsson till Lidköping och Kim Runermark fortsätter säsongen nere i Tyringe. Där får han sällskap av Linus Dahlstedt som blev klar för "SoSS" under fredagen. Laget gör allt de kan för att förstärka truppen inför kvalet som väntar, det gäller att fortsöka behålla sin plats i Hockeyettan. 
 
Linus Dahlstedt är en av flera spelare som lämnar Kalmar för att runda av säsongen i andra klubbar. 
Foto: Tove Dolff 
 
Det är naturligtvis inte bara Kalmar som släpper spelare, kollegan Mörrum har också valt att ge flera spelare chansen att förlänga säsongen på andra platser. En av spelarna som gör det är lagkaptenen Dave Lindarv, för hans del väntar spel i Olofström och det ser även ut att bli där som backen gör karriärens sista matcher. 
- Jag har valt att avsluta min säsong och karriär i Olofström. För mig blir det på något sätt en del i att knyta ihop den så kallade säcken. Att avsluta där allt tog fart, säger Lindarv till Mörrums hemsida. 
 
Även spelare som Hampus Melén (Troja) och Andreas Meier (Väsby) väljer att lämna klubben vilket gör att man i nuläget bara har femton spelare i sin trupp inför sina två avslutande matcher mot HC Dalen och Kalmar. Läge att ge några talanger från juniorlaget chansen. 
 
Det är inte bara i Hockeyettan det värvas spelare till höger och vänster, efter att ha gjort ett succéinhopp för några dagar sedan väljer Modo att ge Johan Pettersson chansen för resten av säsongen. Backen är därmed tillbaka i Hockeyallsvenskan för första gången sedan säsongen 15/16 då det blev en match i Asplöven. 30-åringen håller vanligtvis till uppe i Kalix där han varit en nyckelspelare flera säsonger och det känns faktiskt helt rätt och väldigt roligt att se honom på en lite högre nivå igen. 
 
Flera lag i Hockeyallsvenskan har förstärkt sina trupper under helgen, Vita Hästen har plockat in David Åslin från Österrike och förhoppningsvis ska vi få till en intervju med honom under de kommande dagarna. Samitidgt som Norrköpingslaget ser ut att säkra en plats bland de åtta främsta ser Almtuna ut att acceptera sitt öde. Laget är åtta poäng från just åttondeplatsen och säsongen ser därför ut att närma sig sitt slut, vilket i sin tur resulterat i att två spelare flyttar till Oskarshamn. Det handlar om målvakten Daniel Rosengren samt backen Victor Aronsson som nu ska försöka säkra nykomlingens fortsatta plats i SHL. 
 
 
Vad tycker du om att så många spelare byter klubb under Februari?