Hockeyallsvenskan: Meriterad back flyttar norrut?

En av seriens mest meriterade spelare ryktas byta klubb. 
 
Hockeyn i Uppsala har haft sina toppar och dalar genom åren, en av de största händelserna var när Marcus Ragnarsson vände hemåt för ungefär femton år sedan. Den meriterade backen tog med sig en bra bit över 600 NHL-matcher och en mängd landskamper, han visade även att han var långt ifrån slut som spelare. Samma sak gäller en av säsongens mest omtalade värvningar - Nikolai Belov
 
Vänskapen med Tony Mårtensson ryktades vara den avgörande faktorm till att ryssen, som bland annat spelat närmare 400 matcher i KHL, valde att pausa pensionärslivet för att ta tag i hockeykarriären igen. Almtunas säsong har varit långt ifrån lyckad men 32-åringen från Moskva har varit ett glädjeämne, backen blev snabbt en publikfavorit och nu verkar det inte bara vara lagets supportrar som fattat tycke för honom. 
 
Vänder Belov blicken norrut? 
Foto: Johnny Anderson 
 
Enligt Örnsköldsviks allehanda gillar Modo vad dem sett under första halvan av säsongen och nu ryktas man ha ställt in siktet på Nikolai som därmed skulle ta tio kliv uppåt i den allsvenska tabellen. En övergång är inte offentliggjord när den här texten skrivs men enligt rapporterna från norr verkar pennan närma sig pappret. 
 
Samtidigt som Modo skulle kunna glädja sig åt att bredda en redan bra backuppsättning vore det ett hårt slag för Almtuna, defensiven lär vara nyckeln i jakten på att undvika negativt kval och då är det minst sagt dålig tajming att släppa en av sina främsta spelare i egen zon. Med det inte sagt att supportrarna ska klandra klubben, det är alltid svårt att hålla kvar en spelare som får anbud från större klubbar med tjockare plånbok och högre ambitioner. 
 
Från och med den första januari finns det en fri reklamplats under varje inlägg så har du ett företag eller annan form av verksamhet som du vill ska få explonering på bloggen är det bara att skicka ett meddelande till bloggens facebooksida!