Hockeyettan: Betyg på Allettan-lagen i norr

AllettanNorra / Permalink / 0
Idag tar vi en titt på hur lagen i Allettan presterat hittills. 
 
Jo tack, jag vet. Allettan har knappt börjat men det finns ändå anledning att ta en liten titt på vilka lag som fått en bra start på serien och vissa som behöver rycka upp sig en aning. Vi kommer dessutom att se vilka spelare som presterat bäst hittills när det kommer till poängproduktionen. 
 
Får Boden spela allsvenskt kval även den här våren?
Foto: Johnny Anderson (Arkiv)
 
 
ALLETTAN NORRA 
Hudiksvall - 4 
Grundserien var godkänd, inte mer, men spelet under de inledande omgångarna av Allettan har sett betydligt bättre ut. Laget gick in i serien med ett frågetecken kring målskyttet men 18 kassar på tre matcher visar att dem faktiskt kan producera. Har goda chanser att ta fjärde raka ikväll när Lindlöven kommer på besök. 
Östersund - 4 
Till skillnad från Hudiksvall kan Östersund vara med än nöjda med sin grundserie och laget ser ut att ha konserverat formen på ett bra sätt. Tre raka och 10-3 i målskillnad får ses som en minst sagt bra inledning på Allettan och känslan är att den här säsongen blir bättre än den föregående. Ikväll står ett på förhand spännande möte borta mot Borlänge på agendan. 
Boden - 3 
Här blir det ett lite lägre betyg med anledning att förväntningarna är väldigt högt ställda. Det finns egentligen ingenting att klaga på men det är samtidigt alldeles för tidigt att tokhylla laget, att inleda Allettan med två raka segrar är fint men säkrar ingen garanti till varken playoff eller en kvalserie. Defensiven ser bra ut och det är till stor del tack vare målvakten Claes Endre som fortfarande inte vet hur det känns att släppa in ett mål i Allettan. 
Borlänge - 3 
Visst, det blev förlust mot Väsby strax innan nyår men i övrigt har det sett bra ut för Borlänge. I sin senaste match stod man för hela sju mål (mot Vallentuna) och offensiven är en nyckel i jakten på fortsatt framgång. Markus Persson fortsätter att producera, snittet ligger på ett mål per match. Håller trenden i sig även ikväll då Östersund kommer på besök?
Väsby - 3 
Sett till att förväntningarna var relativt låga inför säsongen får inledningen på Allettan ser som god, man besegrade som sagt var Borlänge och har även tagit två poäng borta mot Lindlöven. Har en stark framåtanda och härlig energi i laget som talar för att några roliga veckor står för dörren. Borde ha goda chanser att ta tre poäng på lördag då Kiruna IF kommer på besök. 
Lindlöven - 3 
Vet inte om jag är ovanligt givmild men det känns som att även Lindlöven kan vara nöjda med sin start på serien, man föll visserligen något oväntat mot Vallentuna i premiären men besegrade sedan samma lag bara ett par dagar senare. Ett frågetecken är att man hittills inte mött något av de topptippade lagen, det är först då vi kommer få se deras slagstyrka. Passande nog står Hudiksvall och Östersund för motståndet i de två kommande matcherna. 
Vallentuna - 3 
Även här måste jag ge en trea, det finns trots allt inget som talar för att Vallentuna ska kunna placera sig högt i serien och därför känns tre poäng på lika många matcher och en hyfsad målskillnad som en bra inledning. Sju insläppta i sin senaste match är dock långt ifrån godkänt. 
Kiruna IF - 1
Precis som Vallentuna är det ingen som förväntar sig något av Kiruna men trots det kan man inte vara nöjda med spelet hittills. Sju insläppta mål på tre matcher är visserligen långt ifrån dåligt, men att inte göra ett mål på 180 minuter kan knappast resultera i något annat än ett underkänt betyg. 
Piteå - 1 
Om Kiruna ska vara missnöjda borde Piteå vara ursinniga på hur dem inlett Allettan. Under stora delar av grundserien såg det trots allt bra ut men nu har det topptippade laget tre raka förluster och pressen ökar för varje sekund som går. Lördagens match mot Teg får ses som ett riktning krismöte. 
Teg - 1 
Anledningen till att det blir ett krismöte är att även Teg inlett Allettan så pass svagt, i grundserien spelade man stundtals riktigt bra men formen ser ut att ha förvunnit någonstans mellan tredje och fjärde rundan till julbordet. 3-16 i målskillnad talar sitt tydliga språk. 
 
POÄNGLIGAN 
1. Alexander Kovalonok (Lindlöven) - 8 poäng 
2. Anton Björkman (Lindlöven) - 7 poäng
Markus Kinisjärvi (Hudiksvall)
Markus Persson (Borlänge)
Adam Byström Johansson (Hudiksvall)
3. Jesper Wiberg (Hudiksvall) - 6 poäng 
Jacob Lundin (Väsby) 
Pontus Wernerson-Libäck (Östersund)
Linus Wernerson-Libäck (Östersund) 
 
MÅLVAKTSLIGAN 
1. Claes Endre (Boden) - 100%
2. Magnus Åkerlund (Hudiksvall) - 95%
3. Robin Christoffersson (Östersund) - 94%
4. Edvin Olofsson (Väsby) - 93.24%
5. David Otter (Kiruna) - 91.43%
 
KVÄLLENS MATCHER
Borlänge - Östersund
Hudiksvall - Lindlöven
Kiruna IF - Teg 
 
Vilket lag tycker du inlett Allettan bäst?
 
 
 
 
 
Till top