Hockeyettan: Betyg på Allettan-lagen i söder

Idag tar vi en titt på hur lagen i den södra serien har presterat hittills. 
 
För några dagar sedan vände vi blicken norrut för att se vilka lag som inlett Allettan bra och vilka som fortfarande letade desperat efter formen. Idag är det dags att göra samma sak, men den här gången vänder vi blicken längre söderut och betygsätter lagen där - vi tar även en liten titt på vilka spelare som imponerat mest hittills. 
 
ALLETTAN SÖDRA 
Halmstad - 5 
Det är bara att lyfta på hatten för hela Hockeyettans största succégäng. Inför säsongen tippade jag laget långt ner i den södra serien (något jag var långt ifrån ensam om) men "Hammers" imponerade redan i grundserien och ungefär halvvägs in i Allettan toppar man tabellen. Grymt jobbat! 
Troja/Ljungby - 3 
Det är möjligt att jag är lite hård som bara ger en trea till Troja men har väldigt höga förväntningar på det här laget. Trots en andraplats i grundserien och samma placering efter nio omgångar i Allettan känns det fortfarande som det finns mer att få ut av en så pass stark trupp. 
KRIF - 3
Grundserien var till stora delar en framgång och hittills under Allettan har man bjudit på ett relativt bra spel,  har dock två raka förluster bakom sig som drar ner betyget en aning. Har seriens, rent statistiskt, näst bästa powerplay. Tippade laget som fyra och så kan det mycket väl bli, men då krävs det att man får ordning på formen. 
Nybro - 3 
Här blir det lite svårt att betygsätta, att vara fyra är långt ifrån dåligt men man kommer från en väldigt stark grundserie vilket trissade upp förväntningarna en aning. Har blandat och gett under Allettan och måste nog höja sig en aning för att vara helt säkra på att nå playoff. Plusbetyg för att man har en av seriens bästa målvakter och ett fint stöd på hemmaplan. 
Huddinge - 3 
Nja, det har inte riktigt gått så bra som förväntat hittills i Allettan. Rundade av grundserien på ett imponerande sätt och kunde gå in i nästa fas av säsongen med ett stort självförtroende men det verkar ha försvunnit på vägen. Igår blev det förlust hemma mot Tranås och om några dagar väntar en tuff utmaning mot ett av seriens just nu hetaste lag. 
Visby/Roma - 3 
En meriterad tränarvärvning höjde förväntningarna inför säsongen men det känns fortfarande som att man inte riktigt är uppe på samma nivå som för ett par vintrar sedan. Igår blev det förlust (0-3) på bortaplan mot Troja/Ljungby men man har ändå bara två poäng upp till andraplatsen. 
Mariestad - 2 
Här är jag kanske lite väl tuff i bedömningen men visst hade vi förväntat oss mer av Mariestad? Laget imponerade i grundserien och var, iallafall enligt mig, topptippade inför Allettan men fyra förluster under ordinarie tid på nio matcher sänder långt ifrån betryggande signaler till supportrarna. Besegrade visserligen Nybro under gårdagen vilket är ett litet steg i rätt riktning. 
Grums - 3 
Jag tippade att "lilla" Grums skulle sluta nia men så som det ser ut nu har man faktiskt chansen att nå playoff. Så sent som igår besegrades Skövde på bortaplan och för ett par dagar sedan tog man en fin skalp hemma mot KRIF (4-1) vilket visar att dem kan hota lag i alla delar av serien. Fortsätter Svedberg & Bågenvik stå på huvudet mellan stolparna är mycket vunnet. 
Skövde - 2
Var en liten positiv överraskning i grundserien men Allettan har inlets på ett ganska tungt sätt och det är lätt att se varför. Inget annat lag släpper in lika många mål som SIK och man har svårt att göra Billingehov till den borg som den faktiskt var för några år sedan. Här krävs bättring. 
Tranås - 1 
Om det krävs bättring i Skövdelägret krävs det rannsakan hos Tranås. Man kan skylla på skador hit och dit men det går ändå inte att ge något annat betyg än en etta, igår vann man visserligen mot Huddinge men det finns fortfarande mycket som behöver bli bättre om man ska kunna klättra i tabellen. Överraskande nog toppar man powerplayligan trots att man gjort näst minst mål av alla lag i serien, det får ses som ett plus i kanten. 
 
Lyckas Huddinge hitta tillbaka till toppformen?
Foto: Johnny Anderson 
 
 
POÄNGLIGAN.
1. Jesper Cederlund (Huddinge), 12 poäng 
2. Lukas Söderlund (Mariestad), 11 poäng 
Mattias Åkesson (Troja-Ljungby), 11 poäng 
Martin Pärna (Halmstad), 11 poäng 
Ryker Leer (Visby/Roma), 11 poäng 
Alexander Heiver (KRIF), 11 poäng 
(sju spelare har gjort tio poäng) 
 
MÅLVAKTSLIGAN 
1. Martin Svedberg (Grums) - 94.95%
2. Anton Malmborg (Halmstad) - 94.29%
3. Robin Johansson (Nybro) - 93.97%
4. Gustav Bågenvik (Grums) - 92.47% 
5. Daniel Marmenlind (Visby/Roma) - 92.21% 
 
Vilket lag tror du vinner Allettan södra? 
 
 
 
 
Från och med den första januari finns det en fri reklamplats under varje inlägg så har du ett företag eller annan form av verksamhet som du vill ska få explonering på bloggen är det bara att skicka ett meddelande till bloggens facebooksida!