Hockeyettan: Succélaget levererar

Ett av Hockeyettans hetaste lag fortsätter att visa fin form. 
 
Med lite drygt halva Allettan spelad brukar man kunna se en del tendenser kring vilka lag som ska få en lyckad säsong, har man det tungt i januari brukar en säsong sluta relativt tidigt men om det går bra under inledningen av året kan säsongen fortsätta ett bra tag till. Så ser det onekligen ut att bli för Halmstad. 
 
Inför säsongen trodde nästan ingen på laget men man imponerade redan under grundserien och gårdagens storseger (7-1) borta mot Grums gör att "Hammers" befäster serieledningen i Allettan södra. Vem hade kunnat tro att det skulle bli så, när man höll sig kvar i serien på målskillnad förra våren? 
 
En stor anledning till att Halmstad gått så bra hittills beror på att man har en väldigt bra målvakt i form av Anton Malmborg, igår stod 21-åringen för 30 räddningar och det här ser ut att bli säsongen då allsvenska klubbar vänder blicken mot honom. En annan anledning heter såklart Martin Pärna, han visade sin klass redan för ett par år sedan och utvecklingen ser ut att fortsatt gå i rätt riktning - 34 poäng på 32 matcher är imponerande siffror av 26-åringen som numera är assisterande lagkapten. 
 
Gårdagen var minst sagt fullspäckad av intressanfa matcher, inte minst prestigemötet i norr mellan Piteå och Boden där Max Pålholm sköt gem tre viktiga poäng till gästerna. Segern gör att laget befäster fjärdeplatsen men det är fortsatt Borlänge som toppar tabellen, igår besegrades Lindlöven (2-0) och i den matchen fick vi se att målkungen Markus Persson även kan spela andrafiol och spela fram till andra, han lämnade nämligen isen med dubbla assist.  
 
Om Piteå - Boden var hetast i norr kändes kraftmätningen mellan KRIF och Troja-Ljungby som den södra seriens hetaste drabbning. Där bjöds det på både mål och dramatik innan Mattias Elfström stod för avgörandet i straffläggningen, Troja fick därmed lämna Blekinge med två poäng som gör att man klättrar ett par placeringar i tabellen. Trots segern känns det fortfarande som vi inte sett det bästa av laget, det borde finnas utrymme till förbättring. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT I ALLETTAN 
Norra serien 
Piteå - Boden: 1-2
Vallentuna - Hudiksvall: 1-5
Väsby - Östersund: 3-1
Borlänge - Lindlöven: 2-0
Södra serien 
KRIF - Troja/Ljungby: 3-4 (straffar)
Nybro - Tranås: 4-5 
Grums - Halmstad: 1-7
Mariestad - Huddinge: 4-1
Skövde - Visby/Roma: 4-3 (straffar)
 
Från och med den första januari finns det en fri reklamplats under varje inlägg så har du ett företag eller annan form av verksamhet som du vill ska få explonering på bloggen är det bara att skicka ett meddelande till bloggens facebooksida!